Hirdetés
Archivum

Szorosabb második meccs reményében a francia döntõben:

:

Hirdetés

Hétfõn este 20 óra 45 perctõl rendezik a Bourges és a Tarbes francia bajnoki döntõjének második meccsét. A házigazda ismét a Bourges, mely az elsõ meccsen kiütéses 86-66-os gyõzelmet aratott.

Fotó: Twitter.com/BourgesBasket/

Fotó: Twitter.com/BourgesBasket/

Vannak olyan találkozók, amikor már az elsõ percekben látszik, hogy a két csapat nincs egy súlycsoportban. Ez része a sportnak, de egy bajnoki döntõben nagyon ritka. Franciaországban azonban ez történt szombaton este, amikor a Bourges a második negyed közepén már 38-19-re vezetett a Tarbes ellen. Rendkívül idegesen kezdett a döntõbe bravúrral bejutó tarbes-i gárda, melyet a Bourges rutinos sztárjai könyörtelenül kihasználtak.

A statisztikát ekkora különbségû meccsen nincs különösebb értelme vizsgálni. Elég annyit mondani, hogy a Tarbes 25 eladott labdájából 32 pontot ért el a Bourges, mely mezõnybõl 46%-al dobott. Ki kell emelni a nyolc triplájukat is. Lényegesen több minõségi játékost tudnak forgatni. A védekezésük kiválóan mûködik, ehhez megvannak a friss lábak a csapatukban. A szerzett labdák magas száma lehetõvé teszi a jó ritmusú támadójátékot.

Mindkét oldalról a nyilatkozatok ugyanazt emelik ki. A döntõben a különbség nem számít, a szombati kiütéses meccs ugyanannyit ér, mint ha egylabdás végjátékot nyert volna a Bourges. Ráadásul Olivier Lafargue, a Bourges edzõje és François Gomez, a Tarbes mestere is arról beszélt, hogy a második félidõ kiegyenlítettebb játékot hozott. Sokkal reálisabbnak tartják a szakemberek az akkor látottakat. Emellett a meccs utáni sajtótájékoztatón Aby Gaye, a Tarbes meghatározó játékosa a keménységet hiányolta csapata játékából.

Arra mindenképpen építhet a Tarbes, hogy a lepattanócsatát végül 34-29-re meg tudták nyerni. Több pontjuk volt második esélybõl. Ha ezek mellé a védekezésük kellõen felkeményedik, ezáltal kevesebb könnyû pontot tud elérni a Bourges, akkor lehetnek esélyeik szorosabb eredményre. A Bourges ettõl függetlenül toronymagas favorit.

Hirdetés