Hirdetés
Archivum

Sztárokkal a kiesés ellen:

:

Hirdetés

Tovább pörög az európai átigazolási piac és az Euroliga csapatok mellett immár a kisebb együttesek is megkezdték a bevásárlást a még elérhetõ nagy nevek közül. A kiesés ellen küzdõ török Istanbul Universitesi együttese Irina Osipova, Essence Carson és egy török válogatott játékos megszerzésével õrizné meg elsõ osztályú tagságát.

Törökországban az elõttünk álló szezontól 12-rõl 14 csapatosra bõvítik az élvonalat. Ezt úgy oldják meg, hogy a másodosztály elsõ két helyezettje alanyi jogon feljutott tavasszal. Az élvonal utolsó két csapata pedig a második vonal harmadik és negyedik helyezettjével játszik egy “play-out” kört õsszel a szezon rajtja elõtt. Itt az elsõ két helyezett az elsõ osztályban szerepel, a harmadik és a negyedik pedig a másodikban.

Az elmúlt évadot az utolsó, 12. helyen zárta az Istanbul Universitesi, de a klub vezetõi a zsebükbe nyúltak a kiesés elkerülése érdekében. Szerzõdtették Irina Osipovát a Szpartak Moszkvától, ahol hét évet töltött és négy Euroligát nyert. Osipova tavaly kevesebb lehetõséget kapott Pokey Chatmantõl, sérülések is hátráltatták és így az Euroligában 17 mérkõzésen 6.4 pont és 5.9 lepattanó volt az átlaga.

A Gyõrbõl is ismert Essence Carson az Euroliga döntõs Rivas Ecopolistól érkezik, ahol a legrangosabb európai kupasorozatban 12.6 pont és 4.5 lepattanó volt az átlaga. Carson a WNBA-ben a New York Liberty együttesét erõsíti. Az ismert légiósok mellett az isztambuli együttes egy rutinos török válogatottat is igazolt, miután megszerezték Tugba Palazoglut.

Hirdetés