Hirdetés
Magyarország

Szücs Gréta az országos döntőbe vezetné a Szekszárd korosztályos csapatait:

:

Fotó: Tóth Zsombor

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd 15 éves kosárlabdázója, Szücs Gréta nemcsak a saját korosztályában, a kadétok között szórja a pontokat, hanem a juniorok mezőnyében, a felnőtt másodosztályban is, eközben pedig már az NB I/A-csoportban is debütálhatott – olvasható az Utánpótlássport honlapján.

Évről-évre neveli ki a tehetséges kosárlabdázókat az Atomerőmű KSC Szekszárd klubja. A 18 éves Miklós Melinda ebben az évadban már az Euroligában is rendszeresen szóhoz juthatott a Tolna megyeiek első csapatában. Ugyanakkor korántsem az U20-as válogatott Miklós a legfiatalabb tagja a keretnek, a mindössze 15 éves Szücs Gréta is bontogatja már a szárnyait a “nagyok” között. Az ötös poszton játszó reménység februárban, a Cegléd ellen mutatkozhatott be az NB I/A-csoportban, majd márciusban a PINKK Péccsel szemben ismét pályára léphetett Zseljko Djokics alakulatában.

“Nem számítottam rá, hogy már ilyen fiatalon debütálhatok a legjobbak között, éppen ezért nagyon izgultam az első meccsemen. Ez mégiscsak teljesen más szint az utánpótlás-bajnokságokhoz, de még az NB I/B Piros csoporthoz képest is. A második alkalommal, a PINKK Pécs ellen már kevésbé izgultam, de egyfajta drukk még ekkor is volt bennem. Egyelőre az a célom, hogy minél többet tanuljak a társaktól, illetve a szakmai stábtól, ha éppen az első csapatban is számítanak rám. Nekem már az is óriási fejlődési lehetőség, ha egyáltalán velük edzhetek a mindennapokban.” – nyilatkozta Szücs Gréta az utanpotlassport.hu-nak, aki a felnőtt csapatban betöltött szerepe mellett az utánpótlás-bajnokságokban abszolút vezéregyéniségként játszik. A kadettok rájátszásában közel 30 pontot átlagol meccsenként (29,8 pont és 58-as VAL-mutató), és vezérletével a Szekszárd megnyerte a csoportját. Így, most az országos döntőbe jutásért küzdhetnek a keresztjátékban. A juniorok között – szintén csapata legjobbjaként – 15,8 pontot és 30,8-as VAL-mutatót produkál a csoportja második helyén álló KSC-ben.

Eközben már a felnőtt másodosztályban is gyűjtögetheti a tapasztalatokat – első évében 14 ponttal segíti együttesét a Piros csoportban. Továbbá a februári Hepp-kupa döntőn győztes gárdának is tagja volt.

“Az elmúlt időszakban egyértelműen az önbizalom terén léptem előre a legnagyobbat. Sokkal magabiztosabban játszom most, mint mondjuk egy évvel ezelőtt. Ha konkrétan a játékomat nézzük, főleg lepattanózásban és blokkolásban javultam. Persze támadásban is jobb lettem idénre, de azzal korábban sem volt igazán nagy gond.” – fogalmazott Szücs Gréta, majd a tavaszi céljaival folytatta. – “Szeretnénk mindkét korosztályban kiharcolni a legjobb nyolc közé, vagyis az A-döntőbe jutást. Úgy vélem, erre az U18-ban és az U16-ban is megvan a reális esélyünk, de persze nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a keresztjátékon túljutva kellene kivívnunk a részvételt. Az U16-ban megnyertük a csoportunkat, részben emiatt is ott valamivel nagyobb sanszot látok a döntőbe jutásra, de ha a juniorcsapatunk teljes kerettel tud kiállni, velük is sokra lehetünk képesek.”

Fotó: Tóth Zsombor

Hirdetés