Hirdetés
Európa

Szűkebb hazájában köszöntötték az Európa-bajnokság MVP-jét:

:

Hirdetés

A Chicago Sky színeiben teljesített WNBA szezon után, de még az Euroliga rajtja előtt hazalátogatott a Kanári-szigetekre Astou Ndour, a 2019-es Európa-bajnokság MVP-je.

Fotó: cbislascanarias.com

Astou Ndour-t egykori klubja a C.B. Islas Canarias és a tartományi sportminiszter Francisco Castellano látta vendégül. Elismerésül egy kis emléklapot kapott a világklasszis center, aki a C.B. Islas Canarias-nál nyilvános edzésen is részt vett a helyi fiatalokkal.

Hosszú évek után tért vissza a Kanári-szigetekre Astou Ndour, aki ezúttal is elismerően beszélt az ottani klubnál dolgozó szakemberekről. Az első edzőit “második családjának” nevezte a szenegáli származású center.

“Meglátták bennem azt, amit én nem tudtam elképzelni magamról, hogy lehet jövőm a kosárlabdában.”

– mondta Ndour, akit ifjú kosárlabdázóként két álom mozgatott. Válogatott szinten szeretett volna egy nagy trófeát nyerni és meghatározó játékos akart lenni a WNBA-ben. Ezen a nyáron mindkettőt elérte.

Fotó: eldiario.es

“Hiszem, hogy elérhetek többet. Még vannak előttem lépcsofokok, nem sietek sehova. Keményen kell dolgoznom, hogy további célokat megvalósíthassak.” – tette hozzá a kiváló center. Újságírói kérdésre azt is elárulta Ndour, hogy a sportág gazdasági realitásai most nem teszik lehetővé a hazatérését, de lesz olyan szakasza a pályafutásának, amikor fog még a Kanári-szigeteken játszani.

Hirdetés