Hirdetés
Archivum

Szünnap után USA ellen zárja a csoportkört az U19-es válogatott:

:

Hirdetés

Kedden lezárul a csoportkör az U19-es Világbajnokságon. A magyar válogatott reggel 7 órától USA ellen lép pályára.

Fotó: MKOSZ

Fotó: MKOSZ

A magyar válogatott Dél-Korea legyõzésével és Ausztráliától elszenvedett vereséggel kezdte a thaiföldi seregszemlét. Összességében az Európa-bajnokság után nem mutatott rossz formát Völgyi Péter együttese. A támadójátékot tekintve a Vb-n is a magyar a második legponterõsebb csapat, a mieink dobják a legjobb százalékkal a triplákat és a duplákat a harmadik leghatékonyabban.

Ausztrália ellen a lepattanókban került hátrányba csapatunk, illetve valamivel kevesebb a szerzett labda, mint az Eb-n. Eközben viszont ki kell emelni, hogy a negyedik legkevesebb eladott labdája is a magyar csapatnak van. Az Eb-n Völgyi Péter együttese volt az egyetlen válogatott, amelynek öt játékosa átlagolt 9 pont felett. Ezúttal is megvan ez az erõssége a mieinknek. Többen elõ tudnak lépni vezérré.

A szakmai stáb hétfõre Ayuttayába, Thaiföld egykori fõvárosába szervezett kirándulást. A helyi idõ szerint pedig a kedd reggeli edzést lemondta, mivel Bangkokban is viszonylag korán, délben lesz a találkozó. A regenerálódás most a legfontosabb feladat. USA ellen óriási bravúr lenne a gyõzelem. Ha nem tudnak egy siker formájában csodát tenni a lányok – bár már eddig is az egész nyár csodálatos –, akkor a nyolcaddöntõben a torna legfontosabb meccsére a Japán – Kolumbia párharc gyõztese jöhet.

USA mindkét meccsét nagy különbséggel nyerte. Természetesen a legtöbb fontos statisztikai mutatóban az élen állnak, bár látva eddigi mindkét fellépésüket, önmagukhoz képest nem hoznak extra tornát. Elsõsorban a sebességükre, fizikális fölényükre építve tudnak dominálni. Igaz, annak köszönhetõen rendkívüli módon. Az ausztrálok elleni harmadik negyedbeli ritmusváltásukat még a legtöbb profi csapat is irigykedve figyelte volna.

Válogatottunk a tavalyi U17-es világbajnoki elõdöntõbõl rendelkezik egy viszonylag friss élménnyel az amerikaiakról. Abból a csapatból hat játékost hoztak. Ezúttal Rhyne Howard (13.5 pont, 6 lepattanó), Queen Egbo (12.0 pont, 7 lepattanó) és Fran Belibi (10 pont) triójára építenek, de érdemes kiemelni 6.5 gólpasszt átlagoló irányítójukat Paige Bueckers-t.

Az összehasonlítást nézve jobb a mezõnyszázalékunk, különösen triplában vagyunk hatékonyabbak. Az amerikaiak mindössze 25%-al céloznak távolról. Ugyanakkor nincsenek abba belekényszerítve, hogy pontosabbak legyenek. A meccsenként elért 16 szerzett labdájuk és 20 gyorsindításos pontjuk mindet visz.

A magyar válogatott tavaly kifejezetten jó felfogásban lépett pályára az U17-es VB-elõdöntõben USA ellen. A cél most egyértelmûen az lehet, hogy olyan mérkõzést játsszunk, melyre lehet építeni a szerdai nyolcaddöntõben. Akkor dõl el ugyanis, hogy a felsõ vagy az alsó ágon folytatjuk.

Hirdetés