Hirdetés
Európa

Szuperkupával indul a szezon Lengyelországban:

:

Hirdetés

Szerdán este kerül sor Lengyelországban a Szuperkupára, melyen a VBW Arka Gdynia és a KS Basket 25 Bydgoszcz méri össze az erejét. A leálláskor ez a két csapat állt az élen. A Gdynia meg is kapta a megérdemelt bajnoki címet.

A legizgalmasabb kérdések kedd estére és szerda délelőttre maradtak. A csapatok játékosaira kötelező PCR-teszt várt a hét elején és ekkor érkeztek vissza az eredmények. A Gdyniánál mindenki negatív és így a teljes keret kifuthat a pályára. A Bydgoszcz csapatát nézve lesz három hiányzó. Ők azonban nem koronavírus miatt kénytelenek kihagyni a Szuperkupát, hanem sérülés okán.

Az esélyes egyértelműen az Arka Gdynia. A Bydgoszcz nyáron elveszítette névadó támogatóját és így szerényebb célokat fogalmazhat meg. A gdynia-i keret eközben egyértelműen Euroliga szereplésre van összerakva, ráadásul szeretnének a tavalyinál eredményesebbek lenni. Ez az USK Praha, a Lyon és a Fenerbahce mellett nem lesz könnyű.

A Gdyniánál Barbora Balintova maradt irányítóként. A légiós különítményben olyan játékosok szerepelnek, mint Alice Kunek Artemis Spanou, Laura Miskiniene vagy Sonja Greinacher. A másik oldalon két ismerőssel találkozhatunk. Angelika Stankiewicz a Cegléd, míg Janessa Jeffery a ZTE légiósa volt. A két csapat a Margo Dydek emléktornán már találkozott idén, akkor 86-71-re nyert a Gdynia.

ÉLŐ STATISZTIKA ITT

A játékoskeretek

VBW Arka Gdynia: Barbora Bálintová, Kamila Podgórna, Angelika Slamova, Aldona Morawiec, Joanna Grymek, Marissa Kastanek, Amalia Rembiszewska, Sonja Greinacher, Laura Svarytė – Miškiniene, Artemis Spanou, Alice Kunek

KS Basket 25 Bydgoszcz: Elżbieta Międzik, Karina Michałek, Wiktoria Sobiech, Roksana Sobiech, Wiktoria Zasada, Daria Nogal, Agata Świątkowska, Magdalena Szajtauer, Janessa Jeffery, Angelika Stankiewicz, Julie McBride, Edyta Faleńczyk, Lauren Ervin

Fotó: VBW Arka Gdynia