Hirdetés
Archivum

Szuperpéntek jön a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra három mérkõzést rendeznek a WNBA-ben. Túlzás nélkül három nagy rangadó jön.

A nap legjobban várt találkozóján a Phoenix Mercury fogadja a Las Vegas Aces-t. A hírek szerint Liz Cambage már ott lesz az Aces keretében. Létrejön jön így a palánkok alatt a nagy Griner-Cambage csata, ami mindig pikáns. Napjaink két legjobb centere méri össze az erejét. Mindkét gárda brutálisan erõs magas sorral rendelkezik. Emellett érdemes majd figyelni, hogy Cambage és A’ja Wilson kettõse miként mûködik. Remek benyomást tett az elsõ meccsén még az ausztrál világsztár nélkül is a Las Vegas-i gárda. Sok kiváló egyéni teljesítménnyel, például Kelsey Plum-tól, Kayla McBride-tól. A Mercury-nál Griner mellett DeWanna Bonner feladata lesz majd falat emelni a festékben. A Mercury Diana Taurasi mellett Camille Little és Sancho Lyttle szolgálataira nem számíthatott a vereséget hozó nyitányon. Sancho Lyttle pár percet tud vállalni és szükség is lesz rá, ha a magas posztos dominanciájukat tartani akarják. Ettõl függetlenül a külsõ sor lehet a meghatározó a phoenix-i alakulatnak, hiszen õk gyakorlatilag a szezonnyitón semmit nem tettek a közösbe Griner és Bonner mellé. Amíg nincs Taurasi, ez a rész kritikus lesz náluk.

Bemutatkozik saját közönsége elõtt a Los Angeles Sparks is, amikor Candace Parker és Maria Vadeeva nélkül a Connecticut Sun-t fogadják. A Sparks csalódást okozott Las Vegasban múlt vasárnap. Nem is feltétlenül a vereség ténye, hanem annak módja szült kritikákat. A 36,4%-os mezõnymutató kevés, különösen a sok kihagyott ziccer. A helyenként túl lassúnak, fásultnak tûnõ csapatmozgások és a szakmai stábjuk által beiktatott rengeteg csere nem adott ritmust a Sparks-nak. A Connecticut Sun már két gyõzelmet szerzett. A szezonnyitó hétvégén a Washington Mystics-t verték, a hétközi meccsükön az Indiana Fever-t. Ettõl függetlenül Curt Miller vezetõedzõ nem nyilatkozott elégedetten. Véleménye szerint mindkét alkalommal jócskán elmaradt legjobbjától a csapata. Elsõsorban a védekezésben lehet ez igaz. Támadásban viszont volt egy Jonquel Jones és egy Jasmine Thomas, akik jó formában kezdték a szezont.

A nap harmadik találkozóján, ami idõrendben majd hajnali fél kettõtõl az elsõ lesz, a tavalyi alapszakasz elsõ két helyezettje találkozik. A címvédõ Seattle Storm lép pályára az Atlanta Dream otthonában. Mindkét csapat duplázik a hétvégén, ugyanis szombaton is láthatjuk õket. A Storm Chicagóba utazik, míg a Dream Washingtonba. Ez nem könnyíti meg a szakmai stábok életét. Különösen seattle-i oldalon okozhat nehézséget, hiszen ne felejtsük el, hogy hárommeccses idegenbeli túrán vannak. Szerdán Minneapolisban szerepeltek. Az Atlanta Dream továbbra is Angel McCoughtry, míg a Storm Bird és Stewart kettõse nélkül vonul fel. Az Atlantát múlt pénteken a legelsõ játéknapon láthattuk. Tipikus elsõ meccs volt rengeteg hibával, de a negyedik negyedben 9 pontos hátrányból fordítottak a Dallas ellen Jessica Breland és Renee Montgomery vezetésével. A küzdésre nem lehet panasz és hozták a kötelezõt. Ez az este sokkal több visszajelzést ad majd nekik. A Storm a Mercury legyõzése után alulmaradt a Lynx-tõl. Ez a hullámzás ilyen felállásban az egész szezonjukban benne lesz. Minden azon múlik náluk továbbra is, hogy Jewell Loyd és Natasha Howard mellé kik tudnak elõlépni.

Hirdetés