Hirdetés
Archivum

Szuperszombattal jön a 17. forduló a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig rendezik a hazai élvonal 17. fordulóját. Az elsõ négy közé kerülés szempontjából két fontos rangadóra kerül sor szombaton. Rövid beharangozó.

A program pénteken 18 órától a PEAC-Pécs és az ELTE-BEAC Újbuda összecsapásával indul. Összességében úgy érkeznek a csapatok ehhez a találkozóhoz, hogy nagyjából a gyõzelmek számában, a tabellán elfoglalt pozíciót tekintve ott tartanak, ahol februárra a szezon elején is várni lehetett õket. Ilyen tekintetben pedig mindkét gárdának ez egy felkészülési állomás, hiszen a felek ebben a hónapban még egy-egy közvetlen riválisukkal is megmérkõznek. A PEAC a ZTE-vel, míg a BEAC a Cegléddel. Ezeken értékes pozíciókért csatáznak majd.

Szombaton lép pályára a címvédõ Sopron Basket az MTK Budapest otthonában. A kurszki bravúr után és a Hatay elleni hazai Euroliga találkozó elõtt elsõsorban a regenerálódás kerülhet a fókuszba ezen a délutánon. Az elsõdleges cél az lehet, hogy azok a játékosok, akik az elmúlt hetek Euroliga és bajnoki rangadóin valamivel kevesebb idõt töltöttek a pályán, most ismét többet szerepeljenek. A Szekszárd ellen kifejezetten jól teljesített a magyar mag, joggal dicsérte játékosait Roberto Iniguez. Az MTK Sopronban jól helyt tudott állni, még a spanyol szakember is elismerte a rivális küzdõképességét akkoriban. Hasonló meccsel most is elégedett lehet Nagy Dóra.

Szombaton Aluinvent DVTK – CMB Cargo UNI Gyõr és Atomerõmû KSC Szekszárd – ZTE NKK rangadók lesznek a középpontban. A legjobb négy közé jutásért zajló versenyfutásban ezek kulcsfontosságú találkozók. A DVTK ugyan búcsúzott a Galatasaray gárdájával szemben az Európa Kupától, de a mutatott játékával és a formájával maximálisan elégedett lehet. Eddig Katona Szidónia kiválását is jól ellensúlyozta a csapat. Shatori Walker-Kimbrough és Chanel Mokango ponterõs játéka pedig mindenképpen kiemelést érdemel. A Gyõr a ZTE-tõl és a Soprontól vereséget szenvedett, míg a Ceglédet sikerült legyõznie. Elsõsorban a védekezés terén akadtak nehézségek. Az utóbbi négy találkozóján ugyanis az aktuális riválisai mindig elérték legalább a 75 szerzett pontot. A DVTK elleni szorosabb csatához ez vélhetõen nem férhet bele a Gyõrnek.

A Szekszárd és a ZTE csatája kiélezettnek ígérkezik. A zalaegerszegiek õsszel 75-67-re verték a Szekszárdot, de a két csapat rivalizálása már a tavalyi tavaszig visszanyúlik. A fej-fej melletti versenyfutás alapja, hogy hasonló stílust képvisel a két együttes. Ennek megfelelõen ezúttal is egy küzdõs, szigorú védekezésre építõ rangadót láthatunk. Várhatóan kevés ponttal és végig kiélezett harccal. Mivel mindkét gárda gyõzelmi kényszerben lép pályára a négy közé jutásért zajló küzdelemben, ez még további élt adhat a rangadónak. A Szekszárdnak ráadásul egy jó lehetõség arra, hogy magas hõfokú csatán hangolódjon a Girona elleni Európa Kupa rájátszás párharcra.

A szombati játéknap az NKE-Csata és a Vasas Akadémia fõvárosi derbijével zárul. A téli játékosmozgások után a Csata kerete most már több rutinos játékost vonultat fel és egyértelmûen esélyes. Gyõzelmi kényszerben van, ha szeretné a Gyõr, PEAC kettõssel a lépést tartani. A Vasas továbbra is nagy versenyfutásban áll a nyolcadik helyért a PINKK, Cegléd, BEAC trióval. Ebben egy bravúr rengeteget érne. Különösen úgy, hogy vasárnap a forduló utolsó meccsén a VBW CEKK Cegléd a PINKK Pécsi 424-et fogadja. A megerõsített CEKK egyre jobb formát mutat, a ZTE legyõzése után a PEAC és a Gyõr otthonában is versenyképesnek bizonyultak. Eközben a PINKK is elégedett lehet a 2019-es fellépéseivel, így kifejezetten érdekes, vérbeli alsóházi rangadóra van kilátás.

Menetrend

Február 8., péntek
18:00 PEAC-Pécs – ELTE BEAC Újbuda

Február 9., szombat
17:00 Aluinvent DVTK – CMB Cargo UNI Gyõr
18:00 MTK-Budapest – Sopron Basket
18:00 Atomerõmû KSC Szekszárd – ZTE Nõi Kosárlabda Klub
18:30 NKE-Csata – Vasas Akadémia

Február 10., vasárnap
17:00 VBW CEKK Cegléd – PINKK-Pécsi 424

Tabella

Hirdetés