Hirdetés
Archivum

Szupertornán készülnek az amerikaiak:

:

Hirdetés

Az Egyesült Államok, Spanyolország és Ausztrália válogatottja a hétvégén a Connecticut állambeli Hartfordban felkészülési tornán vesz részt. Mind a három alakulatnak vannak WNBA-s hiányzói, így messzemenõ következtetéseket ezekbõl az összecsapásokból sem lehet levonni, de választ kaphatunk rá, hogy az amerikai válogatott perememberi közül kik lehetnek ott a világbajnokságon; a spanyolok közelebb kerültek-e a két legjobb nemzeti csapathoz és az ausztrálokhoz be tud-e épülni idõben a Bevilaqua- Taylor duó.
 

Jayne Appel (San Antonio Silver Stars), Seimone Augustus (Minnesota Lynx), Lindsey Harding (Washington Mystics), Ebony Hoffman (Indiana Fever), Asjha Jones (Connecticut Sun), Kara Lawson (Connecticut Sun), Renee Montgomery (Connecticut Sun), Maya Moore (University of Connecticut), Lindsay Whalen (Minnesota Lynx) és Tina Charles (Connecticut Sun) összeállításban készül a szeptember 23-án kezdõdõ nõi kosárlabda világbajnokságra az Egyesült Államok válogatottja. Az amerikai csapathoz a WNBA fõcsoportdöntõiben érdekelt játékosok még nem csatlakoztak, a nagydöntõbe bejutó válogatott kosárlabdázok pedig majd csak az utolsó pillanatban esnek be.

A világbajnoki címre törõ olimpiai bajnok csapat egy hét közös készülõdés után a Connecticut állambeli Hartfordban pénteken Ausztráliával, vasárnap a spanyolokkal méri össze erejét. Geno Auriemma, a válogatott vezetõedzõje elmondta: elsõsorban arra kíváncsi, hogy a fentebb nevezett 10 fiatal mire lesz képes a világ legerõsebb válogatottjai ellen, kik bírják el a terhet és a nagyágyúk csatlakozása után kire számíthat majd éles körülmények között is.
 

A tornán a hazaiak két fellépése között szombat délután Spanyolország és Ausztrália is összecsap egymással. A spanyolok a lugói hétvégén megismert keretükkel lépnek fel, míg a világbajnoki címvédõt Abby Bishop, Belinda Snell, Hollie Grima, Samantha Richards, Alicia Poto, Erin Phillips, Liz Cambage, Jenna O’Hea, Marianna Tolo és Kristi Harrower képviseli. Az opálok számára különösen fontos lesz a torna, mivel két WNBA csillaguk Tully Bevilaqua és Penny Taylor is a hétvégén csatlakozik a társaihoz.
 

Az ausztrálok az amerikaiakkal ellentétben együtt dolgozták végig a nyarat, a felkészülésük elsõ szakasza két hete zárult le Melbourne-ben. Ezt követõen nevezte meg Carrie Graf, vezetõedzõ a fenti keretet. Az elmúlt két hétben Harrowerék egyéni edzéstervek alapján otthon készültek. A keret kedden délelõtt találkozott, amikor útra keltek az Egyesült Államokba.
 

A torna programja:
 

Szeptember 10., péntek
Egyesült Államok – Ausztrália

Szeptember 11., szombat
Spanyolország – Ausztrália

Szeptember 12., szombat
Egyesült Államok – Spanyolország

Hirdetés