Hirdetés
Archivum

Szupervasárnap nõi kosárlabdában:

:

Hirdetés

Nem mindennapi estére van kilátás a Magyar Bajnokságban, miután azon ritka alkalmak egyike következik, amikor két bajnoki rangadót rendeznek. A Pécs a Szegedet látja vendégül, míg a Sopron Gyõrbe látogat. A papírforma az EuroLigások sikerét vetíti elõre, de a sérülések és a nemzetközi meccsekkel járó fáradság felülírhatja az elõzetes számításokat.

A Pécs – Szeged találkozón két sérülésektõl tizedelt alakulat méri össze erejét. A bajnoki címvédõ pécsiektõl a fáradásos törése után jelen pillanatban még ágyhoz kötött Nagy-Bujdosó Nóra és a Kassán 5 perc játék után bokasérülést szenvedõ Regina Palusna nem lehet ott a pályán. A szegedieknél Laczi Edit térde rakoncátlankodik és Keller Annamária a Waver elleni Európa Kupa meccsen szintén térdsérülést szenvedett. A rutinos center esetében szerencsére nincs szó szakadásról vagy porcsérülésrõl, így a hétfõi kivizsgálás eredményétõl függõen jövõ héten akár már az Európa Kupában is pályára léphet.

Mindkét csapat megpróbálta feltérképezni a másikat, Imreh Ajtony a pécsiek másodedzõje a helyszínen tekintette meg a Szeged Waver elleni találkozóját, míg Bencze Tamás a Pécs 2010 kassai fellépésének videóját elemezte. Baranyai oldalon a Tisza-partiak mozgékony, sok futásra építõ játékát és a kemény, faulthatáron mozgó védekezését emelték ki. A szegediek részérõl Bencze Tamás a Pécs agresszív védekezésére hívta fel a figyelmet, illetve hangsúlyozta, hogy a csapatának a saját ritmusában kell végigvinnie a támadásait.

A mérkõzés egyértelmû esélyese a Pécs, amely a hiányzói ellenére is több rutint tud felvonultatni. Zseljko Djokics tanítványai csak akkor kerülhetnek bajba, ha a kassai vagy a Mondeville elleni összecsapáshoz hasonlóan beköszönt egy 5-8 perces üresjárat.
 

A Gyõr-Sopron megyei rangadó is több érdekességet is tartogat. Soproni részrõl két sok utazással és nagyarányú vereséggel járó EuroLiga mérkõzés után kell felpörögni a találkozóra. Ráadásul Székely Norbert tanítványai az októberi eleji, sikertelen szegedi túra óta hazai porondon nem játszottak érdemei mérkõzést. A hûség városában ilyen elõzmények mellett a mentális felkészítésnek minden eddiginél nagyobb szerepe lehet.

A gyõri együttesnél a fárasztó Európa Kupa kaland mellett Essence Carson várható hiánya okoz fejfájást. Tapodi Péter a klub hivatalos honlapjának úgy fogalmazott, hogy a szervezett, jó védekezés mellett támadásban szükség van néhány extra egyéni teljesítményre a sikerhez.

Hirdetés