Hirdetés
USA

Szurkolás és közösségi élmény világjárvány idején:

:

Hirdetés

Szombaton helyi idő szerint a délutáni órákban rendezték a Las Vegas Aces és a Los Angeles Sparks rangadóját a WNBA buborékjában. Óriási volt a tét, a Las Vegas egy győzelemmel biztosíthatta a dupla-kiemelést érő helyét. Azaz automatikusan az elődöntőbe kerülhetett. Szüksége volt tehát a biztatásra a csapatnak és tudta ezt a klub is, mely a bérleteseinek közös szurkolási lehetőséget biztosított.

A világjárvány alatt nem csak a zárt kapus találkozókhoz kell hozzászokni, de a nyilvános helyeken való közös meccsnézés is nehezen oldható meg. Egy ilyen eseményen ugyanis szinte lehetetlen betartatni a járványügyi biztonsági intézkedéseket.  A Las Vegas Aces tulajdonosa az MGM Resorts International, mely többek között a Mandalay Bay kaszinó és szálloda tulajdonosa is. Ennek a nagy parkolójában található óriási LED falakon lehetett követni a Las Vegas Aces és a Los Angeles Sparks csatáját.

Az egész parkolót lezárták és felosztották autós beálló helyekre. Csak a klub bérleteseit engedték be. Mindenki csak a kijelölt helyre állhatott. Úgy osztották be a parkolót, hogy az autók mellett egy kis szabad rész maradjon, ahol a szurkolók a saját maguk által hozott széken és a saját maguk által hozott frissítőt fogyaszthatták a meccs alatt. Egymással csak az egy autóban érkezők érintkezhettek. A kijelölt területet csak indokolt esetben lehetett elhagyni.

A behajtáskor a szurkolók ajándékcsomagot kaptak a csapat logójával ellátott termékekből. Egy ilyen esemény nyilván nem pótolja a helyszíni szurkolás élményét, de legalább egy kis közösségi élményt ad a legkitartóbb szurkolóknak. A Las Vegas Aces-t tulajdonló vállalatcsoportnak ráadásul megvan az infrastruktúrája ahhoz, hogy egy ilyen autós rendezvényt le is tudjon profin bonyolítani.

Hangulatvideó:

Hirdetés