Hirdetés
Magyarország

Szurkolói ankétot tartott a DVTK HUN-Therm:

:

Fotó: Osztie Tibor / DVTK.eu

Hirdetés

Az MBK Ruzomberok elleni felkészülési mérkőzés után szurkolói ankétot tartott a DVTK HUN-Therm. A klub részéről Szabó Tamás, a DVTK főtitkára, Völgyi Péter vezetőedző és Kányási Veronika csapatkapitány intézett néhány gondolatot a megjelentekhez, ezt követően nyílt lehetőség kérdéseket feltenni a jelenlévőknek – írja a klub honlapjának beszámolója.

A DVTK HUN-Therm – MBK Ruzomberok mérkőzés lefújását követően szép számú diósgyőri szimpatizáns döntött úgy, hogy részt vesz a szezonindító közönségtalálkozón. A klub részéről Szabó Tamás, a DVTK főtitkára, Völgyi Péter vezetőedző és Kányási Veronika csapatkapitány intézett néhány gondolatot a megjelentekhez, ezt követően nyílt lehetőség kérdéseket feltenni a jelenlévőknek.

Nemoskára lesz két éve, hogy átadtuk ezt a gyönyörű csarnokot. – kezdte Szabó Tamás, a DVTK főtitkára. – Úgy gondolom, hogy a létesítmény mind a mai napig egész Európában egyedülállónak számít, amely az elmúlt időszakban számos sportágnak, de kiemelten a kosárlabdának és a röplabdának is méltó otthonává vált. Azt mindannyian tudjátok, hiszen közösen éltük át őket, hogy milyen sikereket ért el felnőtt kosárlabda-csapatunk az utóbbi években, de azt is kiemelném, milyen sokat sikerült az elmúlt években a kosárlabda utánpótlás terén előrelépnünk. Tavaly a három korosztály közül, amelyben érdekeltek vagyunk – a serdülő, a kadet és a junior – kettőben is döntőbe jutottunk és ezüstérmet szereztünk, ez mindenképpen olyan eredmény, amiről érdemes most megemlékeznünk. Ezekben a sikerekben nagyon nagy részetek van nektek, szurkolóknak, nagyon köszönöm azt a támogatást, amit biztosítotok a csapatnak. Szeretném megköszönni a támogatóknak is, akik a csapat mellett állnak és hozzájárulnak ahhoz, hogy ilyen feltételeket teremthessünk itt, Diósgyőrben. Minden adott ahhoz, hogy idén is sikeresek lehessünk, a csapat és a szakmai stáb gerincét sikerült egyben tartani, én bízom benne, hogy a távozók helyett sikerült – anyagi lehetőségeinket figyelembe véve – olyan embereket szerződtetni, akik legalább olyan jól, ha nem még jobban fogják megoldani a feladataikat. Sokszor szoktátok kérdezni, hogy mi kellene ahhoz, hogy a Diósgyőr még előrébb lépjen a bajnokságban – én úgy érzem, hogy ehhez már majdnem minden adott, egyetlen nagy hiányosságot leszámítva, ez Miskolc város támogatása. Nagyon remélem, hogy ebben a közeljövőben változás fog beállni, mert ez sajnos egy nagy versenyhátrány, amit igyekszünk minden évben ledolgozni.

Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttetek a felkészülési mérkőzésre szurkolni nekünk. – vette át a szót Völgyi Péter, a csapat vezetőedzője. Azt szerintem mindannyian láttátok, hogy a játékunk még hagy néhány kívánnivalót maga után. A felkészülés során igyekeztünk az új játékosokat beilleszteni, és felvenni újra azt az arculatot, ami az elmúlt években jellemezte a csapatot. Az útnak még az elején vagyunk, váratlanul érintett minket, hogy Euroliga-selejtezővel kezdjük majd a szezont, de sajnos nem így alakult. Négy felkészülési mérkőzésen vagyunk túl, bár ötöt terveztünk erre az időszakra, a hazai rendezésű felkészülési torna végül csak egymeccsesre sikerült. Taktikailag, technikailag sok mindenre felkészültünk az előttünk álló ellenfélből, én nagy érdeklődéssel várom a jövő hét szerdai találkozót a London ellen. Az is átírta a programot, hogy azok után, hogy megállapodtunk Ana Tadic leigazolásában, becsúszott számára egy kellemetlen sérülés, így jelen pillanatban a rehabilitációjának olyan stádiumában van, hogy öt az öt elleni játékban még nem bevethető. Bízunk benne, hogy rövid időn belül a csapat segítségére tud majd lenni. A kiesése miatt kicsit felfordult a taktikánk, páran nem az eredeti posztjukon szerepelnek éppen, leginkább Darcee Garbinra igaz ez, akit most legtöbbet a palánk alatt láthattok. Ez mindig jellemző volt ránk, hogy igyekszünk kisegíteni a másikat. Rettenetesen jó játékosokból áll a London, de a csapategységben és a szívben bízok. Tudom, hogy közületek sokan elkísérnek minket Londonba is, és azt is tudom, mi vár majd az ellenfelünkre itt, a DVTK Arénában. Nagyon jó volt tavaly Európa legjobbjai között képviselni Magyarországot és Diósgyőrt, szeretnénk ezen az úton továbbhaladni.

Szeretném én is megköszönni, hogy ennyien itt voltatok, sokat jelent nekünk. – folytatta Kányási Veronika, a csapat kapitánya. Szerintem jól sikerült a felkészülésünk, mindenki keményen dolgozott, fizikálisan és taktikailag is felépítettük, amit szerettünk volna. A tavalyi szezonunk az nagyon jól sikerült, sok meglepetést tudtunk okozni és a szezon végére mindenki úgy utazott ide, hogy nem mehet ellenünk biztosra. Ez mindenképpen a ti értemetek is, sikerült Európában a legjobb hangulatú és atmoszférájú csarnokot megteremtenetek. Az új játékosok is nagyon várják, hogy ilyen hangulatban játszhassanak, és biztos vagyok benne, hogy a London ellen is ez lesz az egyik nagy fegyverünk. Nagyon sok jó játékosa van a Londonnak, egyértelműen arra készülnek, hogy Euroligázzanak, de a csapategységünk és a tavalyi tapasztalat minket fog segíteni. Tudjuk, hogy sokan terveztek Londonba is elutazni velünk, a második meccs hangulatát pedig előre is várjuk, most ez a két mérkőzés van fókuszban.

Hirdetés