Hirdetés
Archivum

Szurkolói ankétot tartott a Sopron Basket:

:

Hirdetés

Szerdán este tartotta hagyományos szezonzáró szurkolói ankétját a Sopron Basket. Török Zoltán, ügyvezetõ és Fegyverneky Zsófia csapatkapitány értékelte a rendkívüli sikereket hozó évadot. Természetesen már a következõ szezonra is elõre tekintettek, ahol a keretben a korábban bejelentett változás várható. Tehát Danielle Page nem lesz ott a csapattal a rajtnál, a szerkezetileg jobban illeszkedõ Alaina Coates szolgálataira számít a klub. Fontos bejelentés, hogy a Soproni Darazsak Akadémia korábbi neveléseire építve a Sopron Basket indít csapatot az ANB-ben.

Fotó: Sopron Basket/wb-sopron.com

Fotó: Sopron Basket/wb-sopron.com

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

Szerda este közönségtalálkozóval zártuk a fantasztikus szezonunkat, melynek elsõ negyed órájában az Akadémiai Központ LED kijelzõjén felelevenítettük a legszebb pillanatokat.

Óriási taps köszöntötte a bajnoki serleg magasba emelését megörökítõ felvételeket követõen bevonuló vendégeinket, Török Zoltánt, és Fegyverneky Zsófiát.

A szót elsõként azonban nem õk kapták meg, hanem vezetõedzõnk, Roberto Iniguez, aki már otthonából, Spanyolországból küldött videóüzenetet lelkes szurkolóinknak, akiknek többek között megköszönte az egész évi támogatásukat, és ezt kérte a jövõre vonatkozóan is.

“Még mindig nem ébredtünk fel ebbõl a szezonból – vette át a szót vezetõedzõnktõl Török Zoltán ügyvezetõnk. – Csúcskísérletre vállalkoztunk, mely során megmásztunk a Mount Everestet. A döntõvel már megkezdtük a leereszkedést. Vissza a talajra, ahol van számunkra elegendõ oxigén, oda, ahonnan elindultunk az év elején. A mai közönségtalálkozóval méltó módon kívánjuk lezárni ezt a fejezetet, mely sokunknak egy kimondatlan álom beteljesülését hozta el.”

Hozzátette, hogy számunkra elsõdleges a fenntarthatóság. Ennek szellemében gazdálkodtunk eddig is és így megyünk tovább az úton. Ez biztosítja azt, hogy gyermekeink, unokáink is átélhessenek még olyan csodás élményeket, amiket ez a klub nyújthat az emberek számára. Egy õsapáinktól származó példával is élt Török Zoltán: ” Ha van 10 forintod, abból 9.90-et költs el, de 10 fillért tegyél félre!” Ennek megfelelõen a csapat elé is reális célokat fogunk kitûzni a 2018/2019-es szezonban!

Pénzügyi beszámoló – Száraz számok

Mérleg fõösszeg, cégünk értékének mérõszáma. 996 millió 463 ezer forint.
Adózás utáni nyereség: 7 millió 167 ezer forint.
Nettó árbevétel, mely az általunk megtermelt pénz: 389 millió 200 ezer forint.
TAO és egyéb támogatások formájában további 316 millió forint folyt be a céghez.

A kosárlabdára elköltött összegek mellett a többi bevételünket befektettük, melynek köszönhetõen egy folyamatosan megújuló Arénában szurkolhatunk, dolgozhatunk a mindennapokban.

Sopron Basket 2018/2019

Minimális változás lesz a keretben. Egy játékos, Danielle Page az, aki nem lesz velünk a szezon rajtján. Egy másik, a szerkezetünkbe legjobban illõ, pár hét erejéig már megismert Alaina Coates pedig legkésõbb a bajnoki rajtra visszatér, függõen a WNBA-s kötelezettségitõl.

Török Zoltán büszkén említette meg, hogy soha nem jelentkeztek be még hozzánk annyian, mint most, de követjük az aranyszabályt, ami úgy szól: “Gyõztes csapaton ne változtass!”

A bizalom elsõdlegesen azoknak szól, akik felülemelkedtek a szezon során a fellépõ problémákon, és megküzdöttek ezekért az eredményekért. Büszkén vehetik fel jövõre a klub mezét, de természetesen minden nap bizonyítaniuk kell a szakmai stábunknak.

Arccal a következõ szezon felé

Csapatunk augusztus közepén fogja megkezdeni a felkészülést. A fiatalok pedig már a hó elején belevágnak a munkába. Megpróbáljuk azokat az értékeinket, akik valamivel kevesebb szerepet kaptak idén, még több lehetõséghez juttatni, de csak és kizárólag érdem szerint. Ahogy azt vezetõedzõnk, Roberto Iniguez is vallja.

Hazahozzuk Akadémiánk neveltjeit – NB1 B csoport

A következõ szezontól egy B csoportos csapatot is elindítunk, ahova haza kívánjuk hozni azon soproni nevelésû játékosokat, akik kevesebb lehetõséghez jutottak az elmúlt idõszakban más kluboknál, vagy a B csoportban szerepeltek más egyesületek kötelékeiben. Az a tervünk, hogy ezen csapat mérkõzéseit, a felnõtt csapat programjához igazítva, azok elõtt rendezzük meg.

Örömkönnyek között – Fegyverneky Zsófia

Ügyvezetõnktõl pár mondat erejéig csapat-kapitányunk, Fegyverneky Zsófi vette át a szót.

“Hogy mit is jelent nekem ez a szezon? Hét éve eljöttem Pécsrõl Sopronba, mert az ország legjobb csapatában akartam játszani. Az évek során soha nem merült fel bennem, hogy eligazoljak máshova, de nagyon vágyódtam a FINAL4-ra. Sokat beszélgettünk errõl Zolival a szerzõdés hosszabbítások alkalmával, ez lebegett a szemeink elõtt. Szerettem volna még egyszer Euroliga döntõben szerepelni a pályafutásom során, és ez most beteljesült.” – mondta elcsukló hangon, könnyek és szurkolóink vastapsa közepette Zsófi.

Az ankét hátralevõ része is felemelõ hangulatban telt. Méltó zárásaként a szezonnak!

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

Hirdetés
Hirdetés