Hirdetés
Archivum

Szurkolói szavazás az udinei U18-as Európa-bajnokság MVP-jérõl:

:

Hirdetés

A FIBA az U18-as A-divíziós Európa-bajnokság hivatalos honlapján meghirdette a korábban az U20-as Eb-n és az U17 Vb-n is kiírt közönségszavazását a torna MVP-jére vonatkozóan. A nemzetközi szövetség munkatársai arra kíváncsiak, hogy a szurkolók az eddigi teljesítmények alapján kit tartanak a torna legértékesebb játékosának.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Ahogy azt mindkét korábbi torna esetében kiemeltük, ez nem a hivatalos MVP választás. Ugyanakkor mindképpen egy képet ad arról, hogy milyen kiemelkedõ egyéni teljesítmények születtek eddig. A FIBA munkatársai a magyar válogatottból Angyal Barbara és Varga Alíz teljesítményét emelték ki külön.

A statisztikákat tekintve Angyal Barbara kereken 30 perc alatt 16.2 pont, 3 lepattanó és 3.2 gólpassz átlagnál tart. Varga Alíz pedig 9 pont, 9.2 lepattanó és 2.6 gólpassz átlagot jegyez 27.1 perc alatt.

Mellettük Nyara Sabally (Németország), Maxuella Lisowa Mbaka (Belgium), Veronika Pavliuchenko (Oroszország), Maria Pendande (Spanyolország), Billie Massey (Belgium), Aleksa Gulbe (Lettország), Anezka Kopecka (Csehország), Leonie Fiebich (Néemtország) és Nabala Fofana (Franciaország) került kiemelésre. A szavazás ITT érhetõ el.

Hirdetés