Hirdetés
Archivum

Szurkolók köszöntötték a Bourges-ból hazatérõ soproni játékosokat:

:

Hirdetés

A Sopron Basket pénteken este 74-64-es gyõzelmet aratott a Bourges otthonában a nõi kosárlabda Euroliga negyeddöntõjének második meccsén. Ezzel a soproniak 2-0-val lezárták a párharcot és bejutottak a 2019-es Final Four-ba. A csapatot a Novomatic Arénánál szurkolók köszöntötték.

Fotó: Instagram - Sopron Basket

Fotó: Instagram – Sopron Basket

Szombaton délután valamivel 14 óra után landolt Bécsben a soproni játékosokat szállító repülõgép. A Novomatic Arénánál ekkor már gyülekeztek a szurkolók, akik vastapssal, egy szál virággal köszöntötték a bravúrt elérõ együttest. 2009 és 2018 után fennállása során harmadik alkalommal szerepelhet Európa négy legjobb gárdája között a Sopron.

A csapat hazaérkezésérõl az M1 a helyszínrõl tudosított. Az összeállítás IDE KATTINTVA az 53. perctõl látható. Az állami hírcsatornának Fegyverneky Zsófia csapatkapitány az alábbiak szerint foglalta össze a pénteki siker tanulságait: “Nagyon erõsek vagyunk mentálisan. Az, hogy egy ilyen csarnokban, mint a bourges-i, nyerni tudtunk, azt hiszem mindent elmond a csapatról.”

Természetesen azt még nem tudni, hogy a Final Four küzdelmeire hol kerül sor. Enne megrendezésére a négy résztvevõ klub pályázhat. “Meglátjuk, hogy mit hoz a jövõ. Egyetlen klub jelentkezett a play-off elõtt, az a Bourges volt. Õk biztosan nem rendeznek. Most mindenkinek össze kell szednie a gondolatait. A nemzetközi szövetségnek is. Szerintem a következõ egy hétben, 10 napban már világosabb képet fogunk látni.” – fogalmazott szintén az M1 munkatársának Molnár Balázs klubmenedzser.

Hirdetés