Hirdetés
Hirdetés
3x3

Tajvan az első rivális:

:

Hirdetés

Két győzelemre van a magyar válogatott attól, hogy résztvevője legyen a tokiói olimpia 3×3-as tornájának. Ezen az úton a következő ellenfél Tajvan.

A tajvani gárda kisebb meglepetésre, de teljesen megérdemelten 21-17-re legyőzte Észtországot a negyeddöntőben. Nagyot játszottak a tajvaniak, akik ugyan 11-6 után leadták az előnyüket, de jó távoli dobásokkal fordítottak és végül megnyerték a meccset. Egészen pontosan a 13 kísérletből 6 duplájuk célt ért. Tudták minimalizálni a veszteségeiket magas posztokon, amivel érezhetően megzavarták ellenfelüket. Mindössze 19-13-ra nyerte a lepattanócsatát Észtország.

Tajvan az olimpiai selejtező-tornákat három játékossal teljesíti. Óriási küzdőszellemről tesznek tanúbizonyságot, gyors játékukkal, távoli dobásaikkal bárkinek az életet képesek megnehezíteni. Annak ellenére, hogy Grazban mind a négy európai riválisuktól (Spanyolország, Ausztria, Svájc és Olaszország) kikaptak és végül 84 kapott ponttal zártak, egy pillanatra nem szabad őket lebecsülni.

Debrecenben a csoportkörben Iránt legyőzték, Olaszországtól 21-11-es vereséget szenvedtek. Az utolsó négy percbe érkezve 9-7-re még vezettek. Végül a lepattanókban nagy különbség mutatkozott és a duplákat nézve a 12 kísérletükből csak 2 lett sikeres, amit kihasználtak az olaszok. Riválisunk legeredményesebb játékosa Yu-Chun Wei, aki Grazban 23 pontot ért el és Debrecenben 28 pontnál tart. Ebből 16-ot az észtek elleni elődöntőben jegyzett.

A magyar válogatott Hollandiát 14-12-re, Észtországot 13-10-re győzte le a csoportmérkőzések alkalmával. Cyesha Goree 13, Medgyessy Dóra 8, Papp Dia 5, Theodoreán Alexandra 1 pontnál tart. Hollandia ellen a nyitányon nagy fölényben volt a magyar csapat a lepattanókat tekintve, de a rendkívül kemény és küzdős meccsen a 30 dobásból 12 ért célt. Ezen felül pedig nyolc eladott labdával zártak a mieink. Észtország legyőzésekor a lepattanócsatát 27-17-re nyerték a magyar lányok és Cyesha Goree 11 ponttal kiemelkedett a mezőnyből.

Ahogy látható, emelkedik a tét és egyre keményebbek a mérkőzések. Ezzel arányosan pedig csökken a különbség a csapatok között. A magyar válogatott azonban az évek alatt számtalan akadályt leküzdött és a fantasztikus a debreceni közönség biztatása közepette nincs lehetetlen feladat.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Hirdetés