Hirdetés
Magyarország

Takács Dorina a vártnál is gyorsabban fejlődik a BKG-ban:

:

Fotó: BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós

Hirdetés

A Zsíros Akadémián nevelkedett Takács Dorina tavaly nyáron igazolt a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós NB I/A-csoportos csapatához, s új klubjában villámgyorsan megtalálta számításait. Mostanra fontos kiegészítő emberré nőtte ki magát a sárga-kékeknél, a teljesítményének köszönhetően pedig az U20-as válogatottba is beverekedte magát.

A Kőbányán eltöltött évek után az elmúlt évad végén Takács Dorina a juniorbajnokságban elért hatodik hellyel, valamint az NB I/B Zöld-csoportjának megnyerésével búcsúzott el nevelőegyesületétől, a Zsíros Akadémiától, majd a felnőtt élvonalban szereplő BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós együtteséhez igazolt. Takácsnak az új állomáshelyén a kezdetekben csupán epizódszerep, néhány perc jutott meccsenként Gedei Tibor alakulatában, ám az őszi szezon közepén radikális ugrás következett be a játékidejében, s november óta stabil kezdőjátékosként, a csapat első számú U20-as fiataljaként számítanak rá.

A tavaly nyári átigazolás hatalmas változást jelentett nekem: az NB I/B Zöld csoportja és az utánpótlás-bajnokság után hirtelen az A-csoportban találtam magam, ami óriási szintlépés, éppen emiatt eleinte nagyon új volt az egész miliő, némi időbe telt még fel vettem a ritmust. Sok új dolgot kellett megtanulnom, megszokni a környezetet, valamint azt, hogy a kommunikáció zöme angolul zajlik a csapaton belül. Az első időkben komoly kihívásnak bizonyult, hogy feldolgozzam a rengeteg új impulzust, de egy-két hónap elteltével már jóval otthonosabban éreztem magam. Az eredeti tervek szerint ebben az évadban főleg a második csapatban, a B-csoportban szerepeltem volna, de persze már akkor bíztam benne, hogy az élvonalban is lesz esélyem bizonyítani. Azonban arra, hogy végül ilyen sokat játszhatok majd, korántsem számítottam, számomra is abszolúte pozitív fordulat. Úgy érzem, a szezon közben sokat tudtam előrelépni, először főleg védekezésben sikerült felnőnöm a feladathoz, aztán mostanra már támadásban is nagyobb szerephez jutok, és egyre többet hozzá tudok tenni, ezt pedig rendkívül élvezem. Nyilván, a kezdeti megilletődöttség után az ilyen jó tapasztalatok, illetve a folyamatos játéklehetőség nagy önbizalomlöketet adott.

– mondta Takács Dorina az Utánpótlássportnak.

Takács Dorina kimagasló teljesítményére Tursics Krisztián, az U20-as válogatott szövetségi kapitánya is felfigyelt, és meghívta a korosztályos nemzeti csapat novemberi és februári összetartására is.

A pályafutásom során korábban még soha nem kaptam meghívót az utánpótlás-válogatottba, így nagyon különleges érzés volt, hogy részt vehettem a legutóbbi két edzőtáborban. Az említett okok miatt az első, őszi meghívó kicsit meglepetésként ért, de természetesen iszonyatosan nagy örömmel fogadtam. Ez újabb pozitív megerősítést jelentett, és magabiztosságot adott a folytatásra. Az a célom, hogy hosszú távon is stabilizáljam a helyem a válogatottban, és lehetőleg beverekedjem magam a nyári Eb-keretbe.

– zárta az Utánpótlássporttal való beszélgetést Takács Dorina, a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós fiatal hátvédje.

Fotó: BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós

Hirdetés