Hirdetés
Archivum

Takács Kata és Sigi Koizar csapata nyerte az Európai Egyetemi Játékokat:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult Coimbrában a 2018-as Európai Egyetemi Játékok. Arról már nagy terjedelemben hírt adtunk, hogy a nõi kosárlabda torna 9. helyét a TFSE együttese szerezte meg. A magyar csapat szereplésén felül még több hazánkhoz kötõdõ játékos teljesítményét követhettük.

Fotó: Facebook.com/eug2018/

Fotó: Facebook.com/eug2018/

A nõi kosárlabda torna aranyérmese a Takács Katával, illetve a Zalaegerszegen légióskodó Sigi Koizar-ral felálló Bécsi Egyetem csapata lett. A legeredményesebb játékosnak pedig az elmúlt évadban szintén a ZTE NKK-t erõsítõ légiós Elisabeth Pavel bizonyult. A román Pitesti Egyetem gárdájával 6. helyen záró Pavel a hat mérkõzésen 157 pontot ért el, ami 26.2-es átlagnak felel meg.

Botár László helyszíni beszámolója a döntõrõl

Óriási meglepetésre osztrák siker született Coimbrában az Európai Egyetemi Játékok nõi kosárlabda tornáján. A bécsi sikernek több magyar vonatkozása is van.

A csoportmérkõzések során a TFSE csapatát is legyõzõ bécsi hölgyek olyan európai kosaras nagyhatalmak képviselõit fektették két vállra, mint a negyeddöntõben az orosz, az elõdöntõben a spanyol, s végül
a döntõben a Tolouse városában székelõ francia egyetemi bajnokcsapatot. A II. Jean Jaurais egyetem csapatát múlták felül 63-53-ra.

A fináléban szinte végig az osztrákok vezettek, amikor pedig feljött, vagy egyenlített a francia együttes a Zalaegerszeg irányítója, a döntõben 33 pontot dobó Sigi Koizar vezette bécsiek rendre újítani tudtak. A siófoki születésû, korábban Gyõrben is kosarazó Takács Kata is a bécsi csapat tagja volt.

Hirdetés