Hirdetés
Archivum

Takács Katáék gyõzelme a német másodosztályban:

:

Hirdetés

Hétfõn este lezárult a német másodosztály északi csoportjában (2. DBBL Nord) a bajnoki döntõ párharc. A GiroLive-Panthers Osnabrück Takács Katával a soraiban 2-1-re legyõzte a SG Bergische Löwen alakulatát és ezzel elhódította a trófeát.

Fotó: Guido Wietheuper - Facebook.com/GiroLivePANTHERS

Fotó: Guido Wietheuper – Facebook.com/GiroLivePANTHERS
 

A GiroLive-Panthers Osnabrück összességében kiegyensúlyozott szezont hozott. Megnyerték a bajnoki alapszakaszt, 18 gyõzelem és mindössze 2 vereség volt a mérlegük. Utána az elõdöntõben a BG 89 AVIDES Hurricanes-t gyõzték le 2-0-ra. Ezt követte a döntõ párharc a Löwen ellen.

Fordulatos finálé kerekedett. Az alapszakaszban második helyet szerzõ és szintén erõsebb játékerõt képviselõ Löwen az elsõ meccset nyerte az Osnabrück otthonában. A második összecsapáson azonban 83-78-as gyõzelmet arattak idegenben Takács Katáék, akik ezzel 1-1-re módosítva a párharcot kivívták a sorsdöntõ találkozó jogát.

Azon a második találkozón villámrajtot vettek, 27-13-ra léptek el az elsõ negyed végére. Innen azonban felzárkózott a Löwen és szoros derbi kerekedett. Takács Kata 16 pontot elérve vezette gyõzelemre csapatát. A harmadik találkozó már nem volt ilyen szoros. A telt házas közönség által biztatott Osnabrück a játék minden elemében dominált és 87-57-es sikerrel hódították el a trófeát.

Takács Kata a teljes szezont nézve 19:05 perc alatt 8.2 pontot, 5.2 lepattanót és 1.4 gólpasszt átlagolt.

Fotó: Facebook.com/onlinefotobox/

Fotó: Facebook.com/onlinefotobox/

Hirdetés