Hirdetés
Archivum

Tamane is mehet a WNBA-be:

:

Hirdetés

Idén nyáron jól csengõ nevekkel bõvülhet a WNBA európai kontingense. Korábban már beszámoltunk róla, hogy Silvia Dominguez a Seattle Stormnál kaphat lehetõséget a bizonyításra és most hivatalossá vált, hogy Zane Tamane a Phoenix Mercury alakulatánál bizonyíthat.

Tamane az ilyen helyzetben szokásos elõszerzõdést (training camp contract) írt alá és ha a felkészülés során a Mercury szakmai stábját meggyõzi, akkor szerzõdést kaphat a folytatásra. A lett center vegyes szezont tudhat maga mögött. Az Euroliga nyolcas döntõjében – különösen a Jekyterinburg elleni bronzmeccsen Matovic faultproblémái miatt – sok lehetõséget kapott és kiváló teljsítményt nyújtott, a Török bajnokságban pedig a rájátszást is beleszámítva 22 találkozón szerepelt, melyeken 8 pontot és 5.2 lepattanót átlagolt közel 18 perc alatt.

Tamane nem titkolta, hogy a Mercury klasszisa Penny Taylor hívta fel a figyelmét a lehetõségre. „Azt mondta nekem, hogy ki kellene próbálnom magam a WNBA-ben is. Amióta utoljára ott szerepeltem, szakmailag sokat fejlõdtem és egészen más ember vagyok. A Mercurynak szüksége van egy centerre, gondoltam, hogy miért ne próbálnám meg?” – mondta Tamane, aki 2006-ban az azóta már Tulsába költözött Detroit Shock színeiben 16 mérkõzésen szerepelt a WNBA-ben.

Tamane a lett sportacentrs.com portálnak nyilatkozva kijelentette, hogy a válogatott szakmai stábjával is egyeztetett, akik tudomásul vették a szándékait. Amennyiben nem kap szerzõdést a 2 méteres center a tengerentúlon, úgy bekapcsolódik a válogatott munkájába.
 

A WNBA csapatok felkészülése április 29-én kezdõdik, az elõszezon május 5-én rajtol, az alapszakasz küzdelmei pedig május 18-án indulnak. Az Európában szereplõ játékosok többsége május második hetében kapcsolódik be a csapatok felkészülésébe.

Hirdetés