Hirdetés
USA

Tamika Catchings a kosárlabda Hírességek Csarnokában:

:

Hirdetés

Az Egyesült Államokban bemutatták a sportág azon szereplőinek névsorát, akiket 2020-ban felvettek a Naismith Memorial Kosárlabda Hírességek Csarnokába.

A női kosárlabdát tekintve felvételt nyert a Naismith Memorial Kosárlabda Hírességek Csarnokába Tamika Catchings, aki az Indiana Fever gárdájával WNBA-bajnok és az Egyesült Államok válogatottjával olimpiai bajnok lett pályafutása során. Ezen felül a WNBA All-Star gáláján 10 alkalommal szerepelhetett.

Szintén ebben a hatalmas elismerésben részesült a Baylor edzőnője Kim Mulkey. Az  egyetemi kosárlabdát tekintve az első olyan személyiség, aki játékosként, másodedzőként és vezetőedzőként is bajnok lett.

Beválasztották a Naismith Memorial Kosárlabda Hírességek Csarnokába a sportvezetők között a FIBA tragikus hirtelenséggel elhunyt főtitkárát Patrick Baumann-t. Elvitathatatlan érdeme volt abban, hogy a 3×3-as kosárlabda bekerült az olimpiai programba.

Fontos kiemelni, hogy az ESPN élő közvetítése mellett zajlott bejelentés során a helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant szintén elismerést kapott.

A 2020-as osztály

Játékosok
Kobe Bryant
Tim Duncan
Kevin Garnett
Tamika Catchings

Edzők
Barbara Stevens
Kim Mulkey
Eddie Sutton
Rudy Tomjanovich

Sportvezető
Patrick Baumann

Hirdetés