Hirdetés
Archivum

Tanulságos mérkõzést játszott a Gyõr a Jekatyerinburggal:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr 92-47-es vereséget szenvedett az Euroliga-címvédõ UMMC Jekatatyerinburg gárdájától a hagyományos jekayterinburgi szezonnyitó torna elsõ napján. A gyõriek vasárnap a Szpartak Moszkvával játszanak a 3. helyért.

Ez volt az elsõ mérkõzése az idei elõszezonban hazai pályán a Jekatyerinburgnak. Az orosz szurkolók a WNBA rájátszásában érdekelt játékosokat természetesen még nem láthatták, de a Jekatyerinburg legutóbbi felkészülési meccséhez képest már Alba Torrens pályára léphetett. Az orosz csapat játékosainak jól megszokott rendkívül profi és látványos bemutatása vezette fel a találkozót, amire közel megteltek a lelátók.

A mérkõzés teljes felvétele megtekinthetõ ITT

Nagy iramban kezdett a Jekatyerinburg, de Brianna Kiesel szép betörése után még 2-2 állt az eredményjelzõn. Ezt követõen azonban 9-2-re elléptek a hazaiak. A Gyõrnek ugyan volt egy jobb sorozata, amikor 13-9-re sikerült felzárkózni, a folytatásban azonban 13-0-val zárta le az elsõ etapot a kiváló dobóformát mutató hazai gárda. A második negyedre érezhetõen rendezte a sorait a Gyõr. Kifejezetten jó támadásokat, szép megoldásokat láthattunk. Nem véletlen, hogy 33-16-nál Olaf Lange egy gyors idõkéréssel nagyobb koncentrációra kérte tanítványait. A félidõig 20 pont környékén állt be a meccs.

A harmadik negyednek 47-23-ról vágtak neki a csapatok. A differencia 20 és 30 egység között mozgott a felek között. A játékrész második felétõl kezdve mindkét szakvezetõ sokat cserélt. Gyõri részrõl a meccs végére minden nevezett játékos belekóstolhatott abba, hogy milyen érzés Európa legjobb csapata ellen játszani. A záró szakasz 63-34-rõl érkezett el. Itt sokáig 30 pont környékén állt a különbség. Az utolsó 5 percben azonban triplákkal ellépett a Jekatyerinburg, 17-2-vel zárták a meccset és így alakult ki a végeredmény.

A Gyõr sok tekintetben tanulságos mérkõzést játszott ezen a délutánon. Teljesen más irammal találkoztak Völgyi Péter tanítványai, mint az eddigi felkészülési meccseken. Függetlenül attól, hogy több játékos rendelkezik Euroliga tapasztalattal, idõ kell amíg csapatszinten ezt el tudja sajátítani a Gyõr. Ezen a mérkõzésen a 16 pontos Brianna Kiesel lett a legeredményesebb.

Eredmény
UMMC Jekatyerinburg – CMB Cargo-UNI Gyõr 92-47 (26-9, 21-14, 16-11, 29-13)

Statisztika

Hirdetés