Hirdetés
Archivum

Tarantói sikerrel indult az olasz bajnoki döntõ:

:

Hirdetés

Hazai pályán 7 pontos gyõzelmet aratott a Taranto a Schio ellen az olasz bajnoki döntõ elsõ mérkõzésén. A találkozón a 16 pontos Mahoney és a 15 pontos Young remekelt.

Szombaton este megkezdõdött az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó bajnoki döntõ Olaszországban. Az alapszakaszgyõztes Schio és az EurioLiga alapszakaszában kiemelkedõen teljesítõ Taranto csatáját 1-2-1-1-es rendben bonyolítják le. Az elsõ és a negyedik mérkõzést rendezik a Taranto otthonában, míg a pályaelõnyt élvezõ Schio a második, a harmadik és szükség esetén az ötödik mérkõzésnek ad otthont.

A finálé elsõ felvonását a két amerikai légiósa vezetésével a Taranto végig uralta. A hazaiak már az elsõ negyedben magukhoz ragadták a vezetést, igaz nagy elõnyre nem tudtak szert tenni. 10 perc után 18-17-es állásnál vonultak pihenõre a csapatok. A második negyedben sem sokat változott a játék képe, a két csapat végig fej-fej mellett haladt, de a lépéselõny mindig a Tarantónál volt. A szünetben ennek megfelelõen 39-37 állt a eredményjelzõn.

A találkozó sorsa a harmadik negyedben dõlt el. Ekkor összeállt a Taranto védekezése, mindössze 6 pontot engedélyeztek nagy riválisuknak, miközben kétszer annyit szereztek. A negyedik etap 51-43-ról indult. Ebben a szakaszban már nem forgott veszélyben a hazaiak sikere, akik végig õrizték elõnyüket és végül 68-61-es sikert arattak. Ennek ellenére a pályaelõny továbbra is a Schionál van, de a tavaszi botladozások után a Taranto ismét ütõképesnek bizonyult.

A mérkõzés legjobbja tarantói Megan Mahoney volt, akinek a neve mellé 16 pont és 4 gólpassz került, de Sophia Young 15 pontja és 5 lepattanója is kiemelést érdemel. A másik oldalon Isabelle Yacoubou-Dehoui tartotta a frontot 16 pontjával és 8 lepattanójával.

Eredmény

Cras Taranto – Famila Wüber Schio 68-61

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Taranto javára.
 

Hirdetés