Hirdetés
Archivum

Tarantói vereség a listavezetõ otthonában:

:

Hirdetés

Az Olasz Bajnokságban is élesedik a küzdelem. Az EuroLigában eddig remekül teljesítõ Taranto a veretlenül listavezetõ Liomatic Umbertide otthonában lépett pályára. A találkozón a harmadik negyedben nyújtott extra teljesítményével az Umbertide megõrizte 100%-os mérlegét.

Idegenben is magabiztosan kezdett a Taranto az Olasz Bajnokság vasárnapi rangadóján. Roberto Ricchini együttese folyamatosan növelte elõnyét és 10 perc után már 11-18-ra vezettek. A második negyedben azonban megtört valami az addig igen határozott vendégeknél. Az Umbertide nemcsak ledolgozta a hátrányát, de a szünetre 28-27-re a vezetést is átvette.
 

A harmadik etapban gyakorlatilag eldõlt a mérkõzés sorsa, Ballardini és Zara vezetésével elléptek a hazaiak. A záró felvonás 52-44-rõl indult. Ekkor a Tarantónak már csak egy rövid fellángolásra futotta az erejébõl, a vége 68-62 lett. A gyõztes csapatból a 20 pontos Ballardini és a 17 pontos Zara villogott. A másik oldalon ezúttal csak Mahoney játékában volt pont, szám szerint 24.
 

A Schionak ezúttal nem volt nehéz dolga. A nápolyi fellépésük egyoldalúan alakult. Már a félidõben 12 ponttal ment Sandro Orlando együttese, a lefújás pillanatában pedig 35-67 állt az eredményjelzõn. A Schióban ezúttal négyen is 10 pont fölé jutottak, a legeredményesebbnek Yacoubou bizonyult.
 

Ujhelyi Petra csapata a Bracco Geas 6 pontos gyõzelmet aratott Parmában. A magyar center 5 ponttal és 12 lepattanóval vette ki a részét a sikerbõl.
 

Eredmények
 

Agos Ducato Lucca – Erg Priolo 58-54
Lavezzini Parma – Bracco Geas S.S.Giovanni 59-65
Pool Comense – Officine Digitali Faenza 74-55
Liomatic Umbertide – Cras Basket Taranto 68-62
Umana Venezia – GMA Pozzuoli 68-51
Job Gate Napoli – Famila Wüber Schio 35-67

Hirdetés