Hirdetés
Archivum

Targoviste: e-mailben közölték a fizetéscsökkentést:

:

Hirdetés

A közelmúltban robbant a hír, hogy szétesik a CSM Tagoviste együttese. A román Euroliga újonchoz a karácsonyi szünet után már nem tér vissza a vezetõedzõ George Dikeoulakos és több meghatározó játékos sem. A kialakult helyzet hátterében politikai okok húzódnak.

Az elmúlt napokban megjelent cikkekre reagálva a CSM Targoviste a hivatalos honlapján jelentetett meg egy angol és román nyelvû sajtóközleményt, melyben hangsúlyozták, hogy a klub minden eddigi kötelezettségét teljesítette és nincsenek tartozásaik. Ugyanakkor hozzátették, hogy a csapat belügyeit nem kívánják a nyilvánosság elõtt megvitatni. Ez nem is csoda, miután a sajtóhírek szerint igen bonyolult a helyzet.

Az köztudott, hogy a CSM Targoviste együttese a helyi polgármester Gabriel Boriga szívügye, aki különbözõ csatornákon keresztül juttat támogatást a klubnak. A nyár elején éppen a helyhatósági választás miatt kellett várni arra, hogy a Targoviste nevez-e az Euroligára. A román alakulat vezetõi ugyanis attól tették függõvé az indulásukat, hogy a Demokrata Liberális Párt (PDL) színeit képviselõ Boriga megkapja-e a bizalmat egy újabb ciklusra. Megkapta, de úgy néz ki, hogy ez sem segített. December 9-én ugyanis parlamenti választások voltak Romániában, ahol a polgármester pártja elbukott és legalább még egy ciklusra ellenzékbe szorult. Ezzel pedig nem nyíltak meg olyan csatornák a klub elõtt, melyek segítségével a jelenlegi szinten képesek lennének finanszírozni a gárdát.


„Kaptam egy e-mailt Boriga polgármestertõl, melyben arról tájékoztattak, hogy a klub pénzügyileg összeomlott. Nemcsak az edzõktõl, de a játékosoktól is azt kérték, fogadjanak el más pénzügyi feltételeket. Ebbe nem egyeztünk bele! Nem tudom, hogy Karácsony után kik térnek vissza a klubhoz.”
– fogalmazott George Dikeoulakos a helyi clicktgv.ro portálnak. A nevezett e-mailre hivatkozott a sportacentrs.com oldalnak nyilatkozva Elina Babkina a csapat irányítója is. A lett játékos elmondta, hogy 50%-os fizetéscsökkentést ajánlottak nekik, de ami legalább ekkora probléma volt, hogy személyesen senki sem beszélt a játékosokkal, az alkalmazottakkal. A gondokról a klub vezetõi nem voltak hajlandóak felvilágosítást adni.

Babkina a hivatkozott nyilatkozatban úgy fogalmazott, hogy mellette Natalie Novosel, Milka Bjelica, Chioma Nnamaka, illetve a lejáró szerzõdésû Monique Currie sem tér vissza a karácsonyi szünet után. A légiósok közül Maja Miljkovic, Jillian Robbins és Ksenia Tikhonenko fogadta el, hogy a megváltozott feltételek mellett is marad, legalábbis ezt állítja a lett irányító. A hazai kosarasokról nem volt információja Babkinának. A klub a keretben bekövetkezõ változásokról hivatalos közleményt még nem adott ki, ami arra enged következtetni, hogy jelenleg is zajlanak a háttérben az egyeztetések.

Hirdetés