Hirdetés
Archivum

Tárgyalnak a két pécsi nõi kosárlabdacsapat együttmûködésérõl:

:

Hirdetés

“Újra egységesedni kíván a pécsi nõi kosárlabdasport” – jelentette ki Páva Zsolt polgármester szerdán, mivel a két klub, a PEAC-Pécs és a PINKK Pécsi 424 tulajdonosi köre tárgyalásokat folytat ennek érdekében.

Forrás MTI

Páva Zsolt az egykori PVSK-Dália 1998 februári kupagyõzelmének, és napra pontosan húsz évvel ezelõtti bajnoki sikerének jubileuma alkalmából rendezett ünnepségen azt mondta: az eddigi egyeztetések alapján a két csapat megõrzi identitását, de a közös célok érdekében összefog a jövõben.

A polgármester az MTI érdeklõdésére a részletekrõl közölte: a tulajdonosok egyetértenek a korábbi rivalizálás felszámolásának szükségességében. “Rövidebb vagy középtávon” az a cél, hogy Pécs – a régi sikereket felelevenítve – ismét nagyon sikeres legyen a nõi kosárlabda NB I-ben – tette hozzá.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán (PTE-ETK) az egykori csapattagok részvételével megtartott eseményen fénykép- és videó-összeállításokkal, valamint személyes múltidézéssel elevenítették fel azt a dupla gyõzelmet, amely Rátgéber László mesteredzõ értékelése szerint elindította a pécsi nõi kosárlabdasport európai sikereit.

Az MTI-hez eljuttatott írásos összegzés szerint a sportág pécsi történelmének egyik legemlékezetesebb sikerét érte el 1998 tavaszán a csapat. A legendás csapatkapitány és irányító, Horváth Judit (1963-1997) tragikus halálát követõen a PVSK Sopronból elhódította a Magyar Kupát, és “minden idõk legnagyobb érdeklõdésével kísért” nõi kosárlabdadöntõjén 3-1-re legyõzte a Ronchetti Kupát nyert soproni gárdát.

Iványi Dalma, az egykori Mizo-Pécsi VSK és a PINKK 424 volt irányítója a szerdai eseményen azt mondta: a sikerek titka mindig a csapat volt, a “játékosok meghaltak egymásért a pályán” és közben a legjobb edzõkkel dolgozhattak. Tapasztalatait összegezve úgy fogalmazott: nõi kosárcsapat “ekkora szeretetet nem kapott a szurkolóktól Magyarországon”, mint a Pécs.

Az írásos összegzés felidézte azt is, hogy már az elsõ meccsen sikerült elvenniük a soproniak pályaelõnyét, majd a negyedik felvonásban, április 11-én elért 85-78-as gyõzelemmel szerezték meg a bajnoki címet. A sikert Balázs Hajnalka, Zsolnay Gyöngyi, Heller Anita, Iványi Dalma, Hofmann Petra, Donkó Orsolya, Tahi Bernadett, Sztojkovics Éva, Rátvay Anita, Sznezsana Pavlovics, Vilutyte Jolanta, Keller Annamária, Burgmann Bernadett és Szakács Ildikó alkotta játékoskeretet érte el, akikhez fiatalok csatlakoztak – írták.

Forrás MTI

Hirdetés