Hirdetés
Archivum

Tarolt a Seattle Storm a helyi sportgálán:

:

Hirdetés

Csütörtökön este rendezték a seattle-i Grand Sheraton Hotel különtermében a 84. MTRWestern Sports Star of the Year gálát. Ezen a régióból 2018 legeredményesebb sportolóit, csapatait köszöntötték. A Seattle Storm és Sue Bird révén a nõi kosárlabda volt a középpontban.

Fotó: seattletimes.com

Fotó: seattletimes.com

Az Egyesült Államokban, ahol igencsak nagy a kínálat, ritkán kerül a helyi díjátadókon a nõi kosárlabda a reflektorfénybe. Szerencsére Seattle-ben ezúttal ez történt.

Az õsszel fennállása harmadik WNBA bajnoki címét szerzõ Seattle Storm csapata az „Év sporttörténete (Sports Story of The Year)” díjat kapta meg. A WNBA-ben alapszakasz és döntõ MVP címet szerzõ, a tenerifei Világbajnokságon szintén a legjobb játékosnak választott Breanna Stewart az „Év nõi sportolója (Female Sports Star of The Year)” lett. Sue Bird pedig egy életmû-díjjal (Royal Brougham Lifetime Achievement Award) gazdagodott.

A gálán a klubhûséget megtestesítõ Sue Bird-öt vastaps fogadta. A zseniális irányítót a Seattle Storm 2002-ben Drafolta és a teljes tengerentúli profi pályafutását a klub kötelékében töltötte. Bár pályafutása három különbözõ szakaszában nagyon eltérõ karakterû keretekkel értek fel a csúcsra, de a Storm mindegyik bajnoki címébõl (2004, 2010, 2018) aktívan kivette a részét. Bird ráadásul tavaly válogatott szinten is történelmet írt a tenerifei seregszemle aranyérmével. Akár a nõi, akár a férfi szakágat tekintve az Egyesült Államokban, az egyetlen négyszeres világbajnok kosárlabdázó lett.

„Otthonomként tekintek Seattle-re. A Draft után 21 évesen érkeztem ide, most már 38 éves múltam és még mindig itt vagyok. Sok tekintetben itt váltam felnõtté. A legjobban úgy tudnám leírni az érzéseimet, hogy minden alkalommal, amikor landolok a repülõtéren azt mondom magamban: „Hazaértem!”” – fogalmazott Sue Bird, aki az Oroszországban tartózkodó Breanna Stewart nevében is átvette a díjat. „Stewy nem csak az alapszakasz és a döntõ MVP-je lett, ami önmagában óriási elismerés a világ legerõsebb ligájában, de egy héttel késõbb a Kanári-szigeteken a Világbajnokságon a válogatott legjobbja volt.” – méltatta csapattársát Bird.

Hirdetés