Hirdetés
USA

Taroltak az olimpiai csapatok az Egyesült Államokban:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Közeledik az év vége, ezzel együtt pedig a hagyományos elismeréseket is kiosztják. Az Egyesült Államokban az USA Basketball megnevezte 2021 legjobbjait. A klasszikus 5:5 kosárlabdában és a 3×3-as kosárlabdában is az olimpiai aranyérmeseket díjazták.

A klasszikus 5:5 kosárlabdában az év női csapata a tokiói olimpián aranyérmes válogatott lett. Sorozatban hetedik alkalommal ünnepelhettek olimpiai bajnoki címet. A keret tagjai: Jewell Loyd, Skylar Diggins-Smith, Sue Bird, Ariel Atkins, Chelsea Gray A’Ja Wilson, Breanna Stewart, Napheesa Collier, Diana Taurasi, Sylvia Fowles, Tina Charles és Brittney Griner.

Fotó: FIBA.Basketball

Az év női kosárlabdázója 2021-ben Sue Bird, aki történelmet írva ötödik olimpiai aranyérmét ünnepelhette Tokióban. A leköszönő szövetségi kapitány Dawn Staley év edzője elismeréssel gazdagodott.

A 3×3-as szakágban az év női csapatának a tokiói aranyérmes négyest választották. Az ötkarikás játékokon Stefanie Dolson, Allisha Gray, Kelsey Plum és Jackie Young felállásban értek fel a csúcsra. Meg kell említeni Katie Lou Samuelson nevét is, aki a grazi selejtezőn erősítette a csapatot és pozitív Covid-teszteredmény miatt nem utazhatott Tokióba.

Az év játékosa Allisha Gray lett a 3×3-as kosárlabdában. Az év edzője pedig Kara Lawson, szövetségi kapitány.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés