Hirdetés
Magyarország

TARR KSC Szekszárdot fogadja a SERCO UNI Győr:

:

Fotó: FIBA.basketball – Nagy Gábor

Hirdetés

A SERCO UNI Győr a héten már másodszor játszik hazai pályán. A Tippmix Női NBI.A 8.fordulójában a TARR KSC Szekszárd lesz a vendég. Fűzy-Antolovics Adél összegzett lapunknak a hét eseményeiről és a holnapi mérkőzésről.

December 9., szombat
17:00 SERCO UNI Győr – TARR KSC Szekszárd
Győr Városi Egyetemi Csarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Frányó Péter, Földesi Ádám (Herczeg Ágoston)

Szerdán az Euroliga 8. fordulójában a Villeneuve d’Ascq LM ellen szenvedtek a győriek 61-89-es vereséget. Kristine Anigwe hiánya a játék több terén is érződött, de még így is három negyeden keresztül jól játszott a SERCO UNI Győr.

Az ellenfél dominált a palánk alatt, amíg mi bírtuk tartani a lépést, addig extra teljesítményt nyújtottunk. 28 percig meg voltunk elégedve a játék képével, azonban jött egy rövidzárlat, amikor volt egy eladott labdánk, illetve a védekezésben voltak egyéni és rotációs hibák, ami miatt könnyű pontokat és triplát kaptunk. Nem tudtunk center poszton úgy cserélni, ahogy szerettünk volna. Mind tömegben, mind magasságban kevesek voltunk a gyűrű alatt.

A SERCO UNI Győrre azonban újabb mérkőzés vár, azt a TARR KSC Szekszárdot fogadják vendégként, akik a múlt héten hazai pályán 86-71 arányban arattak meglepő sikert a Sopron Basket ellen. A győzelemből Horváth Bernadett 20 ponttal, Aleksandra Stanacev 18 ponttal vette ki a részét.

Biztos vagyok benne, hogy motiváltan fog hozzánk érkezni a Szekszárd, mert egy óriási löketet kaptak ezzel a győzelemmel. Hazai pályán fogunk játszani, ami nekünk előny. Az Euroliga mérkőzései megedzettek minket, amiből most tudunk igazán hasznot húzni. Hiába az ellenfelünk nem játszik idén Euroligában, nem szabad őket lebecsülni. A sikerünk kulcsa a gyors játék lehet, ami 28 percig kiválóan sikerült a Villeneuve ellen is. A győzelemhez elengedhetetlen lesz, hogy a center poszton játszó bal kezes Monroet korlátozzuk, és a megszokott fault határos szekszárdi védekezés ellenszerét megtaláljuk. Azt gondolom, hogy Boros Julcsi játékát is fontos lesz limitálnunk, hiszen egy komplett, sokrétű játékos, aki az átmeneti játékban, felállt védelem ellen és védekezésben is kiválóan teljesít.

Fotó: FIBA.basketball – Nagy Gábor

Hirdetés