Hirdetés
Archivum

Tartalékolhattak az EuroLigások:

:

Hirdetés

A hétvégén a kilencedik fordulójához érkezett a nõi kosárlabda NB1. A szerdai rendkívül fontos EuroLiga mérkõzések elõtt a Pécs és a Sopron is sztárjait pihentetve húzta be a kötelezõ gyõzelmeket.

McCoughtry soproni bemutatkozása miatt ígérkezett érdekesnek a bajai együttes fellépése a Hûség városában. A mérkõzés a papírformának megfelelõen nem hozott nagy izgalmakat, a lengyelországi túrából a találkozó elõtt éjszakai megérkezõ hazaiak egy negyed alatt 30-6-os elõnyre tettek szert. A szünetben már 30 pontnál is nagyobb különbséget mutatott az óra, így Székely Norbert a folytatásban már csak az utánpótláskorú fiataloknak szavazott bizalmat.

A harmadik és a negyedik negyedet ennek megfelelõen a Baja három, illetve hat ponttal meg is nyerte, de a soproni siker nem forgott veszélyben. A lefújás pillanatában 90-61 állt az eredményjelzõn. A Sopronból minden játékos pályára lépett és mindenki betalált a gyûrûbe, Varga Zsófia bizonyult a legeredményesebbnek 15 pontjával. McCoughtry 8 percet töltött a pályán és ez idõ alatt 6 pontot szerzett.

A Pécs már úgy utazott el Szolnokra, hogy a Tisza-partjáról rögtön Krakkó felé veszik az irányt Zseljko Djokics tanítványai. A szolnoki kirándulást hamar eldöntötte a bajnoki címvédõ. Egészen parádés játékot bemutatva két perc után 17-0-ra vezettek Iványiék. Az elsõ negyed végén, amikor 13-35 állt az eredményjelzõn, már gyõztest is lehetett volna hirdetni. A második szakaszban ugyan négy pontot faragott a hátrányán a hazai gárda, de ez kevés volt ahhoz, hogy szorossá tegyék az összecsapást, melynek végeredménye 66-94 lett.

A pécsieknél Zseljko Djokics egyenletesen osztotta el a perceket mind a 12 nevezett játékosa között. A Krakkóba készülõ alakulatból a 22 pontos Nagy-Bujdusó bizonyult a legeredményesebbnek, de Sara Krnjics 16 pontja és 6 lepattanója is kiemelést érdemel.

Eredmények

ZTE NKK – Atomerõmû-Szekszárd 67 – 63
Nanette FTC – Ceglédi EKK 82 – 54
MKB-Euroleasing Sopron – Bajai NKK 90 – 61
Szeviép-Szeged – Vasas-Csata 74 – 60
Szolnoki NKK – Pécs 2010 66 – 94
SEAT Lami Véd Gyõr – BSE-FCSM 89 – 56

Hirdetés