Hirdetés
Archivum

Tartalékosan majdnem csodát tett a PEAC Iglón:

:

Hirdetés

A PEAC-Pécs 79-77-es vereséget szenvedett Iglón a Közép-európai Liga 11. fordulójában. A pécsiek három meghatározó emberük nélkül a félidõben 18 pontos elõnyben voltak. A hazaiak a harmadik negyedben 1 egységre felzárkóztak, majd a záró szakaszban fordítottak. A PEAC Jovanovic triplájával 6 másodperccel a lefújás elõtt ismét egyenlített. Az utolsó támadásból azonban Palusna megszerezte a gyõzelmet az Iglónak.

A nagy terhelés közepette a PEAC-Pécs három rutinos játékosa, Nagy-Bujdosó Nóra, Fûrész Dia és LaToya Williams nélkül kelt útra a MEL egyik leghosszabb buszos túrájára. A pécsiek játékán az elsõ negyedben nem látszódott a kulcsemberek hiánya. Már 5 perc játék után 11-5-ös pécsi elõnynél idõt kért az iglói szakmai stáb. A PEAC ezt követõen is szárnyalt, Reid nyolcadik pontja után 24-7-re mentek a pécsiek. Az elsõ szakasz végén a svéd Holmqvist pontjaival faragott a hátrányán az Igló.

A második negyed elején 10 pont környékán állandósult a differencia. Ezt követõen Palusna ziccere után 31-24-re is felzárkóztak az iglóiak, mielõtt ismét rákapcsolt volna a PEAC. Extra napot fogott ki Reid, aki a félidõben már 13 pontnál járt, de ki kell emelni Jovanovic 11 és Pap Regina 7 pontját. Az iglói vezetõedzõ technikai hibája után éppen a szerb légiós értékesített két büntetõt, majd Kaposi Pálma is betalált. Ekkor 40-24 állt az eredményjelzõn. A félidõ Reid triplájával zárult és ezzel 47-29-re vezetett a PEAC.

Amilyen kiemelkedõ játékot és dobóformát hozott az elsõ 20 perc, számítani lehetett egy kisebb visszaesésre. Ez a harmadik negyedben be is következett, de azt megelõzõen még Orozovic duplája után 20 pontra ugrott a különbség 49-29-nél. A folytatásban a magára találó Palusna-Whitcomb duó egy 9-0-s hazai futást vezényelt, mely után már Zeljko Djokic idõkérése miatt állt a játék. A pécsiek 6 percig nem találtak be. A kosárcsendet Reid 4 pontja törte meg, amivel 7 egységre hízott a pécsi elõny. A hazaiak 54-54-nél egy szerencsés triplával egyenlítettek, majd Orozovic idõn túli büntetõi közül az egyik ment be, de ez is pécsi vezetést eredményezett.

A záró szakasz elején 59-55-re elmentek a hazaiak, de Horváth Lilla triplájával és Kiss Virág találataival megint egyenlõ volt az állás. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám az élõképes közvetítés képei is egyértelmûen azt sugallták, hogy a hazaiak akarata érvényesült ezekben a percekben. Az utolsó 3 percbe fordulva 71-68-as iglói elõnyt regisztrálhattunk, de Reid egy triplával egyenlített. A pécsiek irányítójának ez volt a 26. pontja. Amikor a hazai oldalon Palusna is megszerezte a 26. pontját, azzal már 75-71-re vezettek a szlovákok. Eldõlni látszott a mérkõzés sorsa, azonban Reid és Jovanovic triplájával 77-77-nél megint egyenlített a PEAC. Az utolsó támadás elõtt idõt kért az iglói szakvezetõ. A hazaiak ki másra, mint Palusnára játszottak. A szlovákok egykoron Pécsett is megforduló centere feltette a korábban kiejtett a labdát és ezzel megszerezte a gyõztes kosarat. A labda a dudaszó pillanatában esett be, de a jatékvezetõk megadták a találatot.

A pécsieknél Reid világklasszis teljesítményt nyújtott és hiányos összeállításban is közel volt a bravúrhoz Zeljko Djokic együttese. Minden dicséretet megérdemel ezért a délutánért a PEAC.

Eredmény
Rücon Spisska Novi Ves – PEAC-Pécs 79-77 (14-24, 15-23, 25-8, 25-22)

Hirdetés