Hirdetés
Archivum

Taurasi B-próbája is pozitív:

:

Hirdetés

A török NTV értesülései szerint Diana Taurasi B-próbája is pozitív eredményt hozott.

Az AP hírügynökség arról számolt be, hogy a török NTV értesülései szerint Diana Taurasi B-próbája is pozitív eredménnyel zárult. A Török kosárlabda Szövetség illetékesei egyelõre nem erõsítették meg ezen értesüléseket.

Amennyiben igaznak bizonyulnak a hírek, a világ legjobb nõi kosárlabdázójának tartott játékosra akár 2 éves eltiltás is várhat. Az eset Taurasi olimpiai részvételét is veszélybe sodorhatja, mivel a NOB szabályai szerint aki az adott olimpiai ciklusban fél évnél nagyobb eltiltást kap, az nem vehet részt a soron következõ játékokon.

Mint ismeretes a Fenerbahce sztárja november végén egy török bajnoki mérkõzés után akadt fent egy ellenõrzésen. Szervezetében modafinil nevû stimuláns, vagyis enyhe serkentõ nyomait mutatták ki.

Eközben a Fenerbahcéhoz kapcsolódó hír, hogy a Besiktas elleni bajnoki mérkõzés után Penny Taylor és Hana Horakova csak azzal a feltétellel adott mintát doppingellenõröknek, hogy azokat Németországban vizsgálják meg. A török mamutklub Taurasi incidense óta nem bízik a hazai doppinglaborban.

Hirdetés