Hirdetés
Archivum

Taurasi jövõre visszatér Európába:

:

Hirdetés

A Facebookon adott ki hivatalos közleményt Diana Taurasi, melyben a világ legjobb nõi kosárlabdázója kijelentette, hogy a 2011/2012-es szezonban ismét szeretne Európában játszani.

Taurasi közleményében megerõsítette, amit már korábban is többször hangsúlyozott, hogy az idei évadban már nem jön át Európába és immár a WNBA küzdelmeire koncentrál. Ugyanakkor a világ legjobbja kiemelte, hogy a következõ szezontól kezdve újra szeretne az öreg kontinensen játszani, csapatot nem nevezett meg, de mivel közleménye részben a török kosárlabda barátoknak szól, így annyit nyilvánosságra hozott, hogy a képviselõje a Fenerbahcéval is tárgyal.

A világ legjobbja hangsúlyozta, hogy a pozitív mintát kimutató labor igazságtalanul járt el, de sem a török emberekkel, sem a Fenerbahcéval nincsenek ellenérzései és hatalmas megtiszteltetés számára, hogy egy ilyen nagy múltú klub színeit képviselhette.

A közleménybõl tehát egyértelmûen kiderül, hogy a világ legjobbját jövõre is láthatjuk itt Európában. Hogy hol, az nagy kérdés. A Fenerbahce mindentõl függetlenül kézenfekvõ megoldásnak tûnik. Oroszországban a Szpartak Moszkváról nem lehet tudni, hogy mennyit költhetnek jövõre, de vélhetõen egy ilyen nagy igazolás nem fér bele a költségvetésükbe. A Jekatyerinburgnál Pondexternek még 2 éves szerzõdése van, illetve Taurasi beépítésével több ponton is át kellene alakítaniuk a keretüket, amit nem biztos, hogy bevállalnának. Spanyolországban bár sokat áldoznak az élcsapatok a játékosokra, azért nem feltétlenül Taurasiban gondolkoznak. Más ilyen lehetõségekkel rendelkezõ csapat pedig nincs, de természetesen ez mind csak találgatás.

Hirdetés