Hirdetés
Archivum

Taurasi még játszhat idén, Bird jó eséllyel már nem:

:

Hirdetés

A WNBA idei szezonját tekintve Diana Taurasi (Phoenix Mercury) és Sue Bird (Seattle Storm) személyében két rutinos extraklasszis is hosszú ideje sérüléssel bajlódik. Tauasi játékára nagyobb az esély. Bird viszont könnyen kihagyhatja a teljes évadot. A hétvégén mindkét zsenirõl hosszú összeállítás jelent meg az Egyesült Államokban.

 

Fotó: AZ Central

Fotó: AZ Central

Diana Taurasit április 25-én mûtötték a derekával és bár egy mérkõzésre visszatért júliusban, nagyobb úgy néz, hogy a vártnál sokkal lassabban halad a felépülése.

“Minden nap reggel nyolctól az edzõközpontban vagyok és azon dolgozok, hogy visszatérhessek. Vannak napok, amikor úgy érzem minden rendben és akadnak olyanok, amikor azért látszódik: hosszabb az út a visszatérésem elõtt. Ma például egy órát erõsítettem és egy órát töltöttem a pályán. Kiválóan érzem magam, de ezt könnyû mondani. A tényleges játékhelyzet mindig más.” – mondta Taurasi az AZ Centrál munkatársának.

A Phoenix Mercury sztárja hétfõtõl bekapcsolódik a csapat edzéseibe és teljes értékû munkát fog végezni. A Mercury orvosi stábja folyamatosan figyeli ez idõ alatt. “A héten el fog dõlni, hogy merre indulunk el.” – tette hozzá Taurasi.

Sue Bird május 30-án esett át artroszkópos térdmûtéten. Azóta rehabilitációját tölti. “Nem gondolkoztam azon, mi lenne ha … Az élet majd ezt a kérdést is megválaszolja. Semmi mást nem szeretnék jobban, mint újra Sue-val dolgozni, de nem tudok válaszolni a vele kapcsolatos kérdésekre. Rutinos játékos, aki kiválóan ismeri a testét. Egy dolgot megtanultam, hogy akkor érdemes a visszatérésérõl beszélni, ha az ténylegesen megtörtént. Nekem edzõként a jelenleg rendelkezésre álló játékosokra kell koncentrálnom.” – hangzott a Seattle Storm legutóbbi sajtótájékoztatóján Dan Hughes vezetõedzõ nyilatkozata.

Diplomatikusan, de sokat sejtetõen nyilatkozott a kiváló szakember. Sue Bird korábban már pedzegette a Seattle Times-nak, hogy a WNBA rövid versenynaptára csalóka. Egy sérülés vagy betegség miatt néhány hetes, akár egy hónapnál hosszabb kihagyás azt jelenti, hogy a teljes szezon kimaradhat egy-egy játékosnak.

Fotó: Seattle Times

Fotó: Seattle Times

Hirdetés