Hirdetés
Archivum

Taurasi meze és az All-Star gála:

:

Hirdetés

Törökországban szerdán újabb bajnoki fordulót rendeznek, de a szombati játéknap óta eltelt idõszakban is zajlott az élet.

A basketfaul.com nevû portál arról számolt be, hogy Diana Taurasit minden idei évadban eddig lejátszott Euroliga mérkõzés után szabálytalan mez miatt 2000 euróra büntette a FIBA Europe. Mint arról a nyár folyamán többször is beszámoltunk, a FIBA Europe nõiesebb mezeket szeretne, ennek megfelelõen a nadrágoknak legalább 10 cm-rel a térd felett kell lenniük és a ruhadarabok nem lehetnek bõek, 2 cm-nél jobban nem állhatnak el a játékosok testétõl.

A FIBA Europe 2011/2012-es mezszabálya

Akik már látták játszani a Galatasarayt idén, azok pontosan tudják, hogy semmiben sem felel meg az elõírásoknak, ahogy Diana Taurasi hordja – stílusához híven lazábban – a szerelését. A lovewomensbasketball.com portál szerkesztõi ki is számolták, ha az amerikai klasszis nem változtat és a csapata eljut a sorozat fináléjába, akkor 36000 eurónál fog megállni a számla.

Törökországban eközben kedden kihirdették a vasárnapi izmiri All-Star gála résztvevõinek névsorát. A szurkolók és a szakemberek szavazatai alapján összeálló lista semmilyen meglepetést nem tartalmaz, az EB-ezüstérmes hazai kedvenceken túl az összes ismert légiós ott lesz majd a találkozón. Hírértéke ennek azért van, mert a közönségszavazáson 47061 szavazatot adtak le a török szurkolók a liga hivatalos honlapján. Ez pedig a nõi szakágban hatalmas számnak számít.

A résztvevõk névsora ITT tölthetõ le. A játékosokat szombaton sorsolják majd két csapatba.

Hirdetés