Hirdetés
Archivum

Taurasi pihenne:

:

Hirdetés

Diana Taurasi egyik nyilatkozata borzolja a kedélyeket jelenleg az Egyesült Államokban. A világ legjobb nõi játékosa az elmúlt héten kijelentette, hogy pihenésre van szüksége. Mivel Taurasit a következõ európai szezonra szerzõdés köti a török Fenerbahce együtteséhez, az esetleges szünetet a WNBA kárára tartaná.

„A játékosok évek óta a tengerentúlon (Európában – a szerk.) is megmutatják magukat és alig jut idejük a pihenésre. Egyre több sérülést láthatunk, így sokunk számára eljött az idõ, hogy döntést hozzunk. Én is közel állok egy ilyen döntéshez. Le kell ülnöm, át kell néznem a naptáramat, tényleg szükségem van egy kis pihenésre.” – nyilatkozta a Phoenix Mercury sztárja.

A világ legjobb játékosa nem véletlenül beszélt a sérülésekrõl. Ebben a szezonban olyan All-Star szintû sztárok, mint Alana Beard, Candace Parker és Candice Wiggins, dõltek ki a sorból. Közülük Parker és Wiggins itt Európában is meghatározó emberek voltak.

A két porondon történõ helyt állás régóta a nõi kosárlabdázás egyik legérdekesebb kérdése. Tavaly Taurasi amerikai alapbére a fizetési sapka miatt 101000 dollár volt, amihez ha az MVP címért és a bajnokságért járó bónuszokat is hozzávesszük, akkor nagyjából 125000 dollár lehetett a végösszeg. Ehhez képest Moszkvában a hírek szerint 750000 dollár ütötte a markát a 28 esztendõs játékosnak.

Külsõ szemlélõként 2011 nyara egyébként ideális pihenõ idõnek tûnik. Míg idén világbajnokság vár a legjobbakra, ahol az amerikaiak vissza szeretnék szerezni a trónt Ausztráliától, addig 2012-ben már ismét olimpiai év lesz. Így a világ legjobbjának 2011-es távolléte miatt a válogatott nem szenvedne kárt, kérdés mi lenne a WNBA-vel. A nõi liga jelentõsen veszítene értékébõl, ha a legjobban eladható játékosa egy teljes szezont kihagyna.

„A WNBA a 14. szezonjában jár, elõttem is volt és utánam is lesz. Ez a liga sohasem egy emberre épült. Rengeteg nagy játékos pattogtat itt, akik ugyanolyan magas szinten fognak játszani.” – vélekedett a kérdésrõl Taurasi.

Hirdetés