Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Távozik az Atomerőmű KSC Szekszárdtól Theodoreán Alexandra:

:

Hirdetés

Kilenc év után úgy döntött, hogy távozik az Atomerőmű KSC Szekszárdtól Theodoreán Alexandra – olvasható a klub honlapján megjelent közleményben. A 30 éves, 177 centiméter magas játékos 2012-ben érkezett a szekszárdi klubhoz, amelynek az elmúlt években a csapatkapitánya volt.

Alázatos munkája, remekbe szabott hárompontosai és szenzációs védőmunkája emelte őt az átlag fölé, nagyon hiányozni fog!

– fogalmaz a szekszárdi klub honlapján olvasható közlemény.

„Szerettük volna, hogy maradjon, ám Ali úgy döntött, máshol folytatja pályafutását és az életét – mondta a bejelentéssel kapcsolatban Szabó Gergő, a klub ügyvezetője. – Hálásak vagyunk neki a nálunk eltöltött időszakban nyújtott játékáért, s az új klubjánál is – bárhol is legyen az – sok sikert kívánunk neki, s persze ahhoz is, hogy a jelenleg Grazban zajló 3×3-as olimpiai selejtezőben a magyar válogatott tagjaként, a szekszárdi Goree Cyesha oldalán kiharcolják a kvótát Tókióba.”

„Nehéz szavakba önteni, mit is jelent számomra az elmúlt kilenc év – nyilatkozta az Atomerőmű KSC Szekszárd honlapjánal Theodoreán. – Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem csak a saját, hanem a klub fejlődésének is a részese lehettem. Nagyszerű érzés megélni, hogy egy kis „csipetcsapatból” Európa szerte ismert egyesületté sikerült válnunk, hiszem azt, hogy ennek itt még messze nincs vége. Tiszta szívemből kívánom, hogy minden álom valóra váljon! Kedves Szurkolók! Sosem feledem a libabőrös érzést, amit adtatok mérkőzésről mérkőzésre, minden játékosnak ilyen élményeket kívánok! Nélkülözhetetlen szerepetek van a sikerben! Nagyon büszkén viseltem a szekszárdi mezt! Nem szeretnék búcsúzkodni, mindig szívügyem marad a klub, város! Köszönöm mindenkinek a bizalmat!”

Szabó Noémi, a klub szakmai- és sportigazgatója eképpen vett búcsút Alexától: „Csapatkapitányunk távozása nagy űrt hagy majd maga után. Csupa szív embertől köszönünk el, szándékosan nem búcsúzkodom, mert tudom, hogy Ali szívének egy része örökre kék marad. Kilenc év…. majdnem egy évtized… Mit is mondhatnék…? Egy húszas évei elején járó fiatal, szőke bajai kosaras lányból a szemünk láttára Magyarország egyik legjobb játékosa bontakozott ki Szekszárdon. Ez idő alatt szakmailag hihetetlen fejlődésen ment keresztül, emberileg a legkiválóbbikak egyike, akivel valaha találkoztam! Szerintem pályája csúcsán távozik a klubtól… Alikám! Szabó Gyuri bácsi üzeni, hogy „Nem Baba a helyzet”, de minden jót kíván!”

Theodoreán Alexandra statisztikája 2012–2021 között a Szekszárd csapatában
Mérkőzésszám: 336 (magyar bajnokság: 279; Magyar Kupa: 17; Euroliga-selejtező:
4; Európa-kupa: 36)
Szerzett pontok: 1353 (magyar bajnokság: 1138; Magyar Kupa: 85; Euroliga-
selejtező: 85; Európa-kupa: 106)
Hárompontosok: 221 (magyar bajnokság: 176; Magyar Kupa: 19; Euroliga-
selejtező: 4; Európa-kupa: 22)

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés