Hirdetés
Archivum

Tayler Hill játékengedélye megérkezett az Aluinvent DVTK-hoz, csütörtökön az EK-ban bemutatkozhat:

:

Hirdetés

A boon.hu jelentése szerint Tayler Hill játékengedélye megérkezett az Aluinvent DVTK-hoz és az amerikai játékos csütörtökön az Európa Kupában a BBK Lulea ellen bemutatkozhat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Tayler Hill a BBK Lulea elleni EK-rájátszás elsõ mérkõzésen nem léphetett pályára, miután a játékengedélye nem érkezett meg. A DVTK hiába indította el idõben a folyamatot, a FIBA genfi központjában január 7. volt az elsõ munkanap, így csak ezt követõen kérték ki a világszövetség munkatársai a WNBA-tõl Hill játékengedélyét.

A boon.hu összeállítása kiemeli, hogy miután elindult a folyamat, az ügy rendkívül gyorsan haladt. Hill papírjai már 7-én megérkeztek az MKOSZ-hez és ezt követõen ki is adták a játékengedélyét. Ez azért fontos, mert így a játékos a január 9-rõl 20-ra halasztott Cegléd elleni bajnokin is ott lehet a keretben. Mint ismeretes a halasztott mérkõzéseken csak az eredeti idõpontban játékengedéllyel rendelkezõ játékosok szerepelhetnek.

Korábban több portálhoz hasonlóan mi is arról írtunk, hogy szabályértelmezésünk szerint, miután az elsõ meccsig nem érkezett meg Hill játékengedélye, így a svédek elleni Európa Kupa rájátszás párharc visszavágóján sem léphet pályára. A boon.hu értesülései szerint viszont ott lehet Hill. “Ez az oda-visszavágós csata csak az eredményszámítás szempontjából számít egy mérkõzésnek, a játékengedély kiadása tekintetében önálló, külön meccs.” – fogalmaz a miskolci lap.

Hirdetés