Hirdetés
Archivum

©tefan Svitek távozik a kassai csapattól:

:

Hirdetés

A Jekatyerinburggal szemben elbukott párharc után szerzõdést bontott a Good Angels Ko¹ice ©tefan Svitek vezetõedzõvel.

A közelmúltban magyar szövetségi kapitánynak is kinevezett szakvezetõ 7 év után távozik a kassai csapattól. A klub ügyvezetõje Daniel Jendrichovský az ebasket.sk portálnak nyilatkozva elmondta, hogy egy nézeteltérés miatt ingott meg a bizalom a szakvezetõ munkájában.
 

„Az Euroliga alapszakaszának utolsó fordulójában egyértelmû célunk volt, hogy elkerüljük a Jekatyerinburgot. Ehhez 4 ponttal vagy annál kevesebbel kellett volna legyõzni a Lattes Montpelliert. Ezzel tisztában volt az edzõ és egyértelmû instrukciókat kapott erre vonatkozóan, de ezeket nem vette figyelembe.”– fogalmazott Jendrichovský. A Good Angels Ko¹ice mindent kiadott magából az utolsó fordulóban és végül 70-61-es gyõzelmet arattak.

Abban az esetben, ha a kívánt különbség alakul ki az összecsapáson, akkor a kassai alakulat a Szpartak Moszkvával játszott volna a rájátszásban. Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy az alapszakaszban a szlovák bajnok kétszer is alulmaradt Pokey Chatman gárdájával szemben.

A Kassa összességében jó párharcot vívott a Jekatyerinburggal. Az elsõ találkozón az utolsó percekig voltak gyõzelmi esélyeik, a visszavágón azonban az orosz csapat gyorsan érvényesítette nagyobb tudását.
 

A vezetõedzõi teendõket a szezon végéig Svitek segítõje Maro¹ Kováèik látja el.

Hirdetés