Hirdetés
Magyarország

Teher nélkül játszhat éremért a Hepp Kupában az MTK-TFSE – Hegedűs Pétert kérdeztük:

:

Fotó: Hegedüs Gábor

Hirdetés

Szerdán a Hepp Kupa negyeddöntőjében az MTK-TFSE 83-47-re legyőzte az SZPA-HSE gárdáját és ezzel bejutott a négyes döntőbe. Hegedűs Péter vezetőedzőt kérdeztük a továbbjutást követően az évad eddigi tapasztalatairól.

Idén a Hepp Kupában az MTK-TFSE az első fordulóban a BKG Príma Szigetszentmiklós II. (66-53), a másodikban a Vasas Akadémia II. (66-54) csapatát győzte le, míg a negyeddöntőben az SZPA-HSE-t múlta felül. Ezzel 2021 után ismét éremért küzdhet a sorozatban a fővárosi gárda.

„Nagyon szeretem ezt a sorozatot, izgalmassá teszi: ha az aznapi forma nem megfelelő, akkor véget is ér a kupa. Ez egy kis pluszt csempész a meccsekbe a B-csoporthoz hasonlítva, ahol a nőknél nem találkoznak a játékosok egyenes kieséses versenyhelyzettel. A szezon előtt a cél a Final Four elérése volt és ez sikerült is a szerdai győzelemmel. Kicsit már előre szaladva, a négyes döntőben bármi megtörténhet. Konkrét eredményelvárást nem fogalmaztunk meg. Szeretnénk kiélvezni azt, hogy egy éremért küzdhetünk. Igyekszünk majd a legjobbunkat nyújtani.” – hangsúlyozta lapunknak Hegedűs Péter.

Fotó: Hegedüs Gábor

A területi elven átszervezett Amatőr bajnokságban a Zöld-csoportban szerepel az MTK-TFSE, ahol nyolc lejátszott mérkőzés után 7/1-es mutatóval a tabella élén áll. A csoportban a DVTK U23 rendelkezik még egy vereséggel, míg kialakult egy masszív üldözőboly az Ajka, a Vasas és a Nyíregyháza csapatával, mely három vereséggel követi az első két helyezettet.

„Teljesen átalakult a B-csoport.” – nyomatékosította a vezetőedző. „A csapatunk összességében jó és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Az külön öröm számomra, hogy hét játékos átlagol 10 pont felett. Tehát minden mérkőzésen más tud többet belerakni a közösbe, mindig más veszi fel a vezérhangyának a szerepét. Ez lehet az egyik erősségünk, hogy sok kis szorgos játékos alkotja a csapatunkat. Nincsen kiemelt sztárunk, aki minden alkalommal 25 pontot dobna. Rendelkezünk viszont 6-8 olyan játékossal, aki bármelyik mérkőzésen a csapatunk legjobbja lehet. Erre az ellenfeleknek is nehezebb felkészülni.” – mondta Hegedűs Péter, majd hozzátette:

„Azt tapasztalom, hogy jó a közösség, a lányok szeretik egymást. Viszonylag jól sikerült összefésülni a keret magját azzal a négy játékossal, aki nem edz velünk, de a mérkőzéseken segítségünkre vannak az A-csoportos együttesből. Ez a kooperáció jól működik. Bizakodva várjuk a szezon második felét és bízunk benne, hogy az évad végén a top2-ben leszünk, így a rájátszásban is megmutathatjuk magunkat. Ehhez még jó pár mérkőzést kell nyernünk és addig sok víz le fog folyni a Dunán.”

A teljesítmény-index átlagot tekintve Burján Laura a legdominánsabb az MTK-TFSE keretében a Zöld-csoportban. Hat mérkőzésen 11.8 pont, 5 lepattanó, 3.7 szerzett labda és 3.3 gólpassz került a statisztikájára. A VAL-átlaga 19.2-es. Szintén 19-es VAL-átlaggal rendelkezik Vígh Bernadett, aki nyolc összecsapáson 10.5 pontot, 7 lepattanót, 2.8 szerzett labdát és 2.4 gólpasszt jegyzett eddig.

Fotó: Hegedüs Gábor

Az Amatőr bajnokság átalakítása a mérkőzések számának jelentős csökkenését hozta. Tavaly 30 bajnokit kellett teljesítenie az MTK-TFSE gárdájának. Idén a Zöld-csoportban az alapszakaszban 16 találkozója lesz a csapatnak. Ugyanakkor ez a szellősebb menetrend a játékosokat egyelőre nem zökkenti ki.

„Egyszer-egyszer van egy hosszabb kihagyás, most például, ha a januárt nézzük, akkor összesen három mérkőzésünk van, ami nem túl sok. Mi viszont ezt kevésbé érezzük meg. Az A-csoportos csapattal négy játékosunk mindig utazik, ott van a MEFOB, ahol a keret 90%-a játszik. Ők hétfőnként lépnek pályára. A játékosainknak a több fronton való helytállás miatt ez a mérkőzésszám ideális.” – mondta Hegedűs Péter.

A Hepp Kupa Final Four-t a tervek szerint február 10-én és 11-én rendezik, de az időpont a házigazda kijelölését követően válik véglegessé. A rendezésre a négyes döntőbe jutott csapatok pályázhatnak. A legjobb négy között már ott van az NKA Universitas PEAC II. is. A Csata DSE – Nyíregyházi Kosársuli és a Dávid Kornél KA – BEAC Újbuda negyeddöntő találkozókat vasárnap rendezik. Az MTK-TFSE a bajnokságban legközelebb január 19-én, csütörtökön lép pályára. Akkor a Szolnokot fogadja.

Hirdetés