Hirdetés
Európa

Teja Oblak az Euroliga döntőt célozná meg az USK Prahával:

:

Hirdetés

Azok számára, akik követik a cseh bajnoki küzdelmeket, szembetűnő lehetett, hogy az első fordulókban nem lépett pályára a szlovén válogatott hazánkban is ismert és népszerű játékosa Teja Oblak. A szlovén klasszis kisebb sérüléssel bajlódik jelenleg, de nagy célokkal várja az új szezont.

Fotó: uskbasket.cz

Az USK Praha hivatalos honlapja minap közölt egy részletes összeállítást Teja Oblakról, aki két évvel ezelőtt hazánkban, Szekszárdon szerepelt. Ebből kiderül, hogy az évadot kisebb sérüléssel kezdte. Natalia Hejkova az Euroliga rajthoz közeledve pedig nem kíván kockáztatni, ezért nem lépett pályára az első találkozókon.

Bár Szlovénia nem tudta kiharcolni az olimpiai selejtezőn való részvétel jogát, de Oblak az egyéni teljesítményét nézve elégedett lehetett a nyári kontinenstornával. Az Európa-bajnokságon 14 pontot, 3.0 gólpasszt átlagolva csapata legeredményesebbje lett.

“Csodálatos nyár volt. A pihenés része július végén kezdődőtt az Európa-bajnokság után. Egy jó barátommal Mallorcán voltunk. Gyönyörű hely, jó zenével, csodálatos partvidékkel. Prágába érkezésem előtt pedig még meglátottam a testvéremet Madridban.” – mondta Oblak a cseh klub hivatalos honlapjának.

Az USK Praha tavasszal Sopronban bronzérmet szerzett az Euroliga Final Four alkalmával. A cél az előrelépés. “Izgatottan várom az új Euroliga szezont. Tavaly harmadikak lettünk, ami nagyon szép eredmény. Az én álmom azonban az Euroliga döntő. Mindig nagy célokat tűzök ki magam elé, jelenleg most ezt.” – fogalmazott a szlovén klasszis.

Nehéz meghatározni a sorozatot 2015-ben egyszer már megnyerő cseh bajnok esélyeit. A prágaiak kerete mindössze egy helyen változott, az összeszokottságra így nem lehet panasz. Natalia Hejkova játékrendszerében a helyét érezhetően nem találó Leticia Romero-t engedte el a klub és a helyére Cristina Ouviña érkezett.

A jól ismert hazai mag, mely Katerina Elhotová, Alena Hanusova, Tereza Vyoralová, Katerina Šípová köré épül, továbbra is rendelkezésre áll. A légiósok különítményét Ouviña mellett Marija Rezan, Isabelle Harrison, Alyssa Thomas, Teja Oblak és Valeriane Ayayi alkotja. A sérülések mellett nehezíti a munkát, hogy Alyssa Thomas még WNBA döntőt vív a Connecticut Sun alakulatával.

Hirdetés