Hirdetés
Európa

Teja Oblak az Euroligáról és Csehországról:

:

Hirdetés

A 2017/2018-as szezont Szekszárdon töltő Teja Oblak a napokban a tolnai megyeszékhelyen vendégeskedett. Az USK Praha szlovén válogatott irányítója a teol.hu portálnak beszélt a céljairól, az Euroligáról és a cseh bajnokságról.

Teja Oblak Magyar Kupát nyert és bajnoki ezüstérmet szerzett. Nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy visszatér a szekszárdi csapathoz. Most azonban az Euroliga trófeájának elhódításáért küzd az USK Prahával.

Annak idején is azért döntöttem a prágaiak mellett, mert olyan am­bíciói vannak a klubnak, ami egyezik az enyémmel. Legalább egyszer szeretném megnyerni az Euroligát, amit velük könnyebb elérnem. Tavaly Final Fourt játszottunk, de végül bronzérmesek lettünk, idén szintén eljutottunk a nyolcaddöntőig, s azt gondolom, hogy most is megvolt az esély a négybe kerülésre, de a koronavírus-járvány miatt vége szakadt a sorozatnak. Voltak ajánlataim más kluboktól, de úgy döntöttem, megpróbálom velük elérni ezt a cél.

– mondta Oblak a teol.hu portálnak.

A szlovén klasszis kiemelte, hogy a cseh bajnokság gyengébb, de így minden figyelmüket a nemzetközi kupasorozatokra fordíthatják.

A magyar sokkal erősebb, s ha csak ezt az egy tényezőt venném figyelembe, akkor egyértelmű, hogy Magyarországot választanám. Ami még emellett szól, hogy minden évben nyílt és szoros a bajnokság, éppen ezért nemcsak az Euroligában és az Európa-kupában való szereplés jelent motivációt a játékos számára, hanem nemzeti szinten is nagyobb kihívás jól helytállni. Viszont, ahogy említettem, a Praha esélyesebb az Euroliga megnyerésére, ráadásul azáltal, hogy a cseh bajnokság gyengébb, jobban rá tudunk készülni a nemzetközi mérkőzésekre.

A teljes beszélgetés ITT olvasható.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés