Hirdetés
Archivum

Teja Oblak megérkezett Prágába:

:

Hirdetés

Az USK Praha gárdája légiósokkal kiegészülve folytatja a felkészülést az új évadra. Megérkezett a cseh fõvárosba az elmúlt szezonban az Atomerõmû KSC Szekszárdot erõsíti szlovén irányító Teja Oblak.

Az USK Prahánál augusztus 13. óta zajlik a munka. Akkor még a hazai játékosokkal kezdték meg a felkészülést. A cseh magot tekintve nagy mozgások nem történtek. Továbbra is jól ismert alapcsapatukra építenek, melyet Kateøina és Karolína Elhotova, Alena Hanu¹ová, Kristýna Brabencová, Veronika ©ípová, Julie Pospí¹ilová, Tereza Vyoralová, illetve korosztályos válogatott fiatalok, mint Petra Malíková vagy Eli¹ka ®ílová alkotnak.

Az elõzetesen meghirdetett kerethez képest egy változásra került sor Prágában, miután Veronika Voráèková az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait. Mivel a klubbal élõ szerzõdése van a következõ évadra, így a cseh bajnok ezt a kérdést joga útra terelte.

A prágaiak öt légióssal számolnak. Közülük Teja Oblak mellett a horvát válogatott centere Marija Rezan is csütörtökön érkezett meg a klubhoz. A francia válogatott klasszisa Valériane Ayayi és a spanyol válogatott Leticia Romero a szeptember végi Világbajnokságot követõen érkezik meg. Alyssa Thomas pedig múlt héten fejezte be a WNBA küzdelmeit a Connecticut Sun alakulatával. Az érkezése szeptember elsõ felére várható.

Az USK Praha az Euroliga A-csoportjába nyert besorolást. Magyar szempontból fontos, hogy ebbe a nyolcasba kerül majd az ESB Villeneuve-d’Ascq-LM – Atomerõmû TARR-KSC Szekszárd selejtezõ gyõztese. Mellettük az UMMC Jekatyerinburg, a Bourges Basket, a Famila Schio, a Castors Braine, a CCC Polkowice, illetve a Nagyezsda Orenburg – Cukurova Basketbol selejtezõ továbbjutója alkotja a csoportot.

Hirdetés