Hirdetés
Archivum

Teja Oblak portré az Euroliga honlapján:

:

Hirdetés

A nõi kosárlabda Euroliga hivatalos honlapja Teja Oblakról közölt portrét. A korábban Szekszárdon megforduló szlovén irányító nem titkoltan az eredményes Euroliga szereplés reményében igazolt az USK Prahához és rögtön az elsõ évében Final4-ba jutott a csapattal.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az USK Praha a Fenerbahce-t ütötte ki az Euroliga negyeddöntõjében. Erre a sikerre így emlékezett vissza Oblak: “Az isztambuli mérkõzés után rögtön mondtam a csapattársaimnak, hogy még soha nem jutottam el a Final Four-ba és rendkívül boldog voltam. Utána a buszon, vissza a szállodába menet, vegyes érzések törtek rám. Tudatosult benne, hogy mi mindenen mentem keresztül a pályafutásom során és végre elértem azt, amire vágytam, ekkor egy kicsi nyugtalanság fogott el.” – nyilatkozta a szlovén irányító.

Az USK Praha, melynek keretét Natalia Hejkova felfrissítette a sikertelen tavalyi szezon után a nyáron, igazi sötét lónak számított az évad kezdetén. “Október közepéig nem volt teljes a keretünk. Igazság szerint nem tudtuk, hogy mire számíthatunk az elsõ meccseken. Tartottunk attól, hogy két idegenbeli fellépés várt ránk rögtön. Igy utólag visszagondolva viszont az a két meccs segített, hogy együtt megtörjük a jeget a csapatban. Már ekkor éreztem, hogy jól mûködik a játékunk. Az a két korai gyõzelem sok önbizalmat adott nekünk.” – összegzett Oblak, aki a prágai sikerek titkát abban is látja, hogy emberileg jól illeszkednek egymáshoz a keret tagjai.

Az összeállításban Oblakot a válogatottról is kérdeztek. Szempontjából nagyon pikáns a prágai csarnok. A 2017-es Eb-n ugyanis ezen falak között játszották a franciák ellen a sorsdöntõ meccsüket. Ekkor üres triplára kapta a labdát, amivel megnyerhették volna a találkozót. A dobása azonban leperdült a gyûrûrõl. Ebben a szezonban minden nap itt kell edzenie és emiatt sokszor eszébe jut az a rossz emlékû végjáték.

A két évvel ezelötti kontinenstorna kapcsán elmondta, hogy vélhetõen még nem voltak kellõen érettek csapatszinten az átütõ sikerhez. Reményét fejezte ki, hogy ez Szerbiában, ahol komoly szurkolói biztatást is vár, másként lesz. Oblak a válogatottban és az USK Prahánál is speciális helyzetben van. Egyszerre kell helyt állnia játékszervezõi feladatkörben irányítóként és szükség esetén befejezõ, pontszerzõ játékosként. A portréban nagy erényének nevezte, hogy gyorsan tud váltani a két szerep között.

A teljes portré elolvasható IDE KATTINTVA

Hirdetés