Hirdetés
Európa

Téli játékosmozgások a Sopron Euroliga ellenfeleinél:

:

Hirdetés

A hétvégén azokban a bajnokságokban is beindulnak a csatározások az új esztendőben, ahol tartottak kisebb-nagyobb téli szünetet. Nézzük, hogy az igencsak aktív átigazolási piacon milyen mozgások történtek a Sopron Euroliga csoportjában szereplő gárdáknál.

Az Euroliga B-csoportjának küzdelmeit nézve magyar szemmel a legfontosabb, hogy Sopronba visszatért Candice Dupree és újra bevethető Jelena Brooks. Jelentősen javultak a magyar bajnok variációs lehetőségei, amire szükség is lesz. Szinten minden rivális igyekezett a saját mozgásterén belül javítani versenyképességén az új esztendőre fordulva.

A legnagyobb médiafigyelmet a Dinamo Kurszk kapta, ahol december 22-én vált hivatalossá Roberto Iniguez távozása. A csapat aznap megnyerte a hazai státuszú játékosokkal megvívott Orosz Kupát. Momir Tasic a farmcsapat szerb szakmai irányítója pedig az ideiglenes megbízatása után végleges vezetőedzői státuszt kapott a profi gárdánál. A bejelentések sora ezzel nem ért véget, miután Angel McCoughtry visszatérését is kommunikálta a klub. Az olimpiai és világbajnok zseni kapcsán rengeteg a kérdőjel, hiszen 2018 nyara óta nem lépett pályára tétmeccsen. A felépülését bejelentő novemberi Twitter üzenetén túl az állapotáról azóta sem nyilatkozik. Az előttünk álló hetek egyik kiemelt pillanata lesz, amikor ténylegesen a pályán köszönthetjük.

A Fenerbahce Anna Cruz távozását kommunikálta. A spanyol irányító teljesítménye a szezon első felében igen hullámzó volt. Ha szabad így fogalmazni egy ekkora klasszis esetében, akkor nagyobb nevet veszített a Fener, mint ami a pályán a tényleges hozzáadott értéke volt. A török szaksajtó azt feltételezi, hogy a klubvezetés új igazolásnak készített elő helyet. Sőt, a napokban abból lett sajtóhír, hogy Victor Lapena vezetőedző bekövette Instagramon a törököket korábban már kiváló teljesítménnyel segítő Kelsey Plum-ot. Ebből ezért nem szabad messzemenő következtetést levonni.

A francia együttesek közül a Lyon bejelentése lehet érdemben befolyással az eredményekre. Alysha Clark négy hónap kihagyás után megérkezett Lyon-ba és a december 31-én edzésbe is állt. A Seattle Storm játékosa a tavalyi lyon-i bajnokcsapat oszlopos tagja volt, de a nyári WNBA szezon sem sikerült rosszul Clark-nak 28.4 perc alatt 9.6 pontot, 4.7 lepattanót és 2.5 gólpasszt átlaggal. A Lattes Montpellier megtalálta a november végén távozó Klara Lundquist utódát Shey Peddy személyében. A ponterős játékos a hazai sorozatokra érkezett, illetve az edzésmunkát tudja majd segíteni.

A Famila Schio és az Arka Gdynia cikkünk megjelenéséig nem jelentett be változást, míg Gironában már december elején munkába állt Sonja Petrovic. A szerb világklasszis egyre jobb formát mutat. A két ünnep között Valenciában remekelt. Azon a rangadón ütést kapott az arcára Mima Coulibaly, akire így kisebb pihenő vár. Ez vélhetően nem lesz hatással a tavaszi eredményességre.

Hirdetés