Hirdetés
Európa

Téli szünet után folytatódik az Euroliga:

:

Hirdetés

Szerdán hét mérkőzéssel folytatódik a női kosárlabda Euroliga 2019/2020-as szezonja. A Sopron Basket a Fenerbahce vendége lesz. A magyar bajnok összecsapását már részletesen felvezettük, most következzen a többi találkozó rövid áttekintése.

Az A-csoportban a címvédő UMMC Jekatyerinburg uráli derbin a Nagyezsda Orenburg vendége lesz. Bár nagy a különbség a két gárda között, de egy ilyen csata mindig óriási presztízzsel bír. A csapatok idén már négyszer találkoztak (ebből háromszor teljes kerettel) és minden alkalommal minimum 20 pont környékén alakult a különbség a Jekatyerinburg javára. Az Orenburg versenyképességét javíthatja, hogy a vasárnapi bajnokin Anastasiya Verameyenka bemutatkozott és az MBA Moszkva otthonában nehéz meccset tudtak megnyerni. A Jekatyerinburg is sikerrel kezdte 2020-at, ők 50 ponttal verték a Noginszkot. A nyolcas másik élcsapata az USK Praha a Bourges alakulatával mérkőzik. Októberben végtelenül simán nyertek 94-63-ra a prágaiak Franciaországban és ezúttal is esélyes Natalia Hejkova együttese. Kiválóan összeállt az USK, nem alaptalanul tette őket az erősorrend első helyére a FIBA. A Bourges is rendezte a sorait a gyenge kezdés után, így immár Natalie Achonwával kiegészülve szorosabb eredményben bízhatnak.

Az egy győzelemmel rendelkező TTT Riga a három sikert jegyző Castors Braine-t fogadja. A belgáknak idegenben is kötelező lenne a siker ahhoz, hogy legyen reális esélyük még a negyeddöntős helyre. Celseste Trahan Davis sérülésével a legmeghatározóbb alapemberük esett ki. Helyére a DVTK-ban is megforduló Becca Tobin érkezett, de nagy kérdés, hogy tartósan miként alakul a játékuk. A TTT Riga a Jekatyerinburg legyőzése óta nem találja a fonalat, de a Reyer és a Cukurova ellen az Európa Kupás folytatást még kivívhatják. Az olasz és a török gárda egymással mérkőzik. Mindkét csapatnak két sikere van. A tét óriási, hiszen a győztes nagy lépést tesz az Európa Kupa felé. A velenceiek hazai pályán esélyesebbek, főleg, hogy a török gárdánál decemberben sem jött el az eredményességi fordulat.

A B-csoportban a Sopron Basket a Fenerbahce vendége lesz. A magyar bajnok mérkőzését korábban részletesen felvezettük. A Lattes Montpellier a Gdyniát fogadja. A franciák a mezőny egyik legjobb formában lévő csapata. Láthattuk őket a téli szünet előtt Sopronban, hogy milyen stabilak tudnak lenni döntő helyzetekben. Nagy versenyfutásban vannak a csoport élén, így a Gdynia ellen sem hibázhatnak. A lengyelek azonban mindenkire veszélyesek magas szerkezetű keretükkel. Igaz, a szünet előtt nagy pofont kaptak a Schio-tól és ekkor megmutatkozott, hogy kizökkenthetőek. A Schio ezúttal a Dinamo Kurszkot fogadja. Pierre Vincent egy rendkívül stabil csapatot rakott össze az idei szezonra, míg a Kurszk a legutóbbi Euroliga forduló óta teljesen átalakult. Roberto Iniguez és Marta Xargay távozott. Az új vezetőedző Momir Tasic. Teljes felállásukban Angel McCoughtry-val, Astou Ndour-ral a Kurszk még mindig egy nagyon komoly csapat lesz. Kérdés, hogy látjuk-e őket így egyben idén.

Menetrend

A-csoport
13:00 Nagyezsda Orenburg – UMMC Jekatyerinburg
18:00 TTT Riga – Castors Braine
18:00 USK Praha – Bourges Basket
19:30 Reyer Venezia – Cukurova

B-csoport
17:30 Fenerbahce – Sopron Basket
20:00 Lattes Montpellier – Arka Gdynia
20:30 Famila Schio – Dinamo Kurszk

Hirdetés