Hirdetés
Európa

Teljes a bizonytalanság Kínában Amanda Zahui szerint:

:

Hirdetés

Továbbra sem lehet tudni, hogy mi lesz a kínai profi liga idei kiírásának a sorsa a koronavírus miatt. A Santung csapatát erősítő Amanda Zahui-t a svéd televízió kérdezte.

“Senki nem hagyhatja el a lakását a csapatomból, sem a kínai játékosok, sem az edzők. Nem lehetnek közösségben, így edzések sincsenek. Az első az egészség nálam. Szeretnék visszatérni és lejátszani a szezont, de nem az egészségem árán. Nem tudom, hogy mi fog történni.” – nyilatkozta Zahui a svéd televíziónak, aki az információhiányra panaszkodott elsősorban.

“A klubnál senki nem beszél angolul. Tolmácson keresztül érintkeznek az ügynökökkel. A női és a férfi bajnokság is szünetel, de ahogy hallom az összes profi sport. Valamilyen rájátszást terveznek áprilisra, de nem tudom, hogy ez miként zajlana. Különösen úgy, hogy a légiósok egy részének a kínai szezon utáni időszakra szerződése van más csapatokhoz.” – fogalmazott a svéd klasszis.

Zahui-t jelenleg szerződés köti a Santung alakulatához, de szeretne biztos információt szerezni a jövőről és lehetőség szerint elhelyezkedni a szezon utolsó harmadában itt Európában. Pénteken rövid időre a Hatay be is jelentette a leigazolását, de a közleményt pár órával később levették a klub hivatalos felületeiről.

“Nem könnyű kapcsolatot teremteni a kínai klubbal és azt sem tudom, hogy fel lehet-e bontani a szerződést. Az ügynököm mindent megtesz, de jelenleg nagy a bizonytalanság. Káosz van. Én az a típus vagyok, aki szereti a kiszámíthatóságot, de most igyekszem változtatni és mindig csak a következő napra tervezni.” – összegzett Zahui.

Hirdetés