Hirdetés
Archivum

Teljes a jövõ évi U19-es Világbajnokság mezõnye:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kína gyõzelmével zárult szombaton az U18-as Ázsia-bajnokság. Ezen a tornán négy hely talált gazdára a 2019-es U19-es nõi kosárlabda Világbajnokságra. Ami azt jelenti, hogy kialakult a jövõ évi seregszemle mezõnye, ahol a magyar válogatottnak is szurkolhatunk.

Szeptember elején született döntés arról, hogy Thaiföld fõvárosa, Bangkok ad otthont a 2019-es U19-es nõi kosárlabda Világbajnokságnak. A tornát 2019. július 20. és 28. között bonyolítják le 16 csapat részvételével.

Mint ismeretes, a magyar válogatott az udinei U18-as Európa-bajnokságon megszerzett 3. helyével kvalifikálta magát a seregszemlére. A mezõnyt nézve a házigazda Thaiföld válogatottja alanyi jogon résztvevõ. Európából Magyarország mellett a korosztályos kontinensbajnok Németország, Spanyolország, Lettország és Belgium vívta ki a részvételi jogot.

Az U18-as Amerika-bajnokságról az Egyesült Államok, Kanada, Argentína és Kolumbia kvalifikált, míg az U18-as Afrika-bajnokságról Mali és Mozambik. A minap véget ért U18-as Ázsia-bajnokságról pedig Kína, Japán, Ausztrália és Dél-Korea.

Hirdetés