Hirdetés
Archivum

Teljes a szerb válogatott kerete: Crvendakic, Petrovic és Dabovic is csatlakozott:

:

Hirdetés

Július eleje óta készül az olimpiára az Európa-bajnok szerb válogatott. Marina Maljkovic szövetségi kapitány szerdán tudott elõször edzést tartani a teljes bõ keretnek.


A kosarka24.rs portál jelentése szerint
a szerb válogatott felkészülésébe bekapcsolódott az Egyesült Államokból a WNBA küzdelmeibõl hazatérõ Sonja Petrovic és Ana Dabovic, illetve az U20-as válogatottból Aleksandra Crvendakic.

A csapat már Belgrádban készül, ahol pénteken és szombaton Törökországgal mérkõznek. Az eredeti tervek szerint ez egy háromcsapatos torna lett volna, de Szenegál adminisztratív problémák miatt nem tudott útra kelni.

A helyi újságíróknak nyilatkozva Ana Dabovic igen diplomatikusan fogalmazott. „Nagyon vártam már, hogy csatlakozzak a válogatotthoz. A legszebb sikereim idõ kötõdnek. Nehéz csoportban vagyunk az olimpián, de hiszek benne, hogy nem fogunk csalódást okozni.” – mondta a tavalyi Európa-bajnokság MVP-je.

Marina Maljkovic szövetségi kapitány a szerdai edzésen elsõsorban annak a reményének adott hangot, hogy teljes kerettel végre igazán nagy intenzitású és minõségi edzésmunkát tudnak végezni. A célokkal kapcsolatban Maljkovic az olimpián a legjobb nyolc közé jutást tûzte ki, onnantól pedig elmondása szerint „egy meccsen bárki elleni bármi történhet.”

Hirdetés