Hirdetés
Archivum

Teljes a World Urban Games 3×3-as programja:

:

Hirdetés

Szeptember 13. és 15. között rendezik Budapesten a World Urban Games-t, mely az utcai sportok újonnan életre hívott világjátéka. Az esemény keretében kerül sor az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligájának Szuperdöntõjére, melynek a csoportbeosztása és menetrendje is hivatalossá vált minap.

 

 

Az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligájában a nyáron három – földrajzi elven szervezett – Konferenciában zajlottak tornák. A World Urban Games küzdelmeit tekintve a Konferenciák elsõ két helyezettjeivel, a házigazda Magyarországgal és egy szabadkártyás hellyel válik teljessé a nyolcas mezõny.

 

Mint ismert a remek debreceni szereplés után U23-as válogatottunk megnyerte a Konferenciáját, így a mieink mögött a Közép-Kelet Európai Konferenciából a második mellett a harmadik is kvalifikálta magát.

 

 

A World Urban Games 3×3-as tornáján a nyolccsapatos mezõny két csoportba osztva kezdi meg a szereplését. Az “A” jelû négyest Oroszország, Franciaország, Hollandia és Uganda alkotja. A B-csoportba került Magyarország. A mieink ellenfelei Kína, Ukrajna és Lengyelország lesznek.

 

A menetrendet tekintve a magyar csapat szeptember 13-án, pénteken 18 óra 5 perctõl Ukrajna ellen debütál. Másnap 13 óra 10 perctõl Lengyelország, majd 18 óra 5 perctõl Kína lesz a rivális. A csoportok elsõ helyezettjei rögtön a legjobb négy közé kerülnek. A negyeddöntõben a második és a harmadik helyezettek játszanak keresztbe. A torna végjátékát szeptember 15-én, vasárnap rendezik.

 

A FIBA elindította az esemény hivatalos honlapját, mely IDE KATTINTVA érhetõ el.

 

Hirdetés